Ryder Cup: Apa kezdődik!

Ryder Cup: Apa kezdődik!

Csütörtökön tovább folytak a csapatok előkészületei: a játékosok ismerkedtek a pályával, a kapitányok ismertették elképzeléseiket a játékosokkal a párok kialakítását illetően. Akik folyamatosan figyelik a nemzetközi golfmeccseket, sejthették, hogyan fognak felállni a párosok a pénteki foursome-okban. Azok a szerencsések, akik pedig a helyszínen követhették a versenyt megelőző ütögetéseket, láthatták is, ki – kivel gyakorol.

Sajtótájékoztatón megkérdezték mindkét kapitányt, mi a titka a jó páros kialakításának?

Thomas Björn, Európa válogatottjának vezetője rátapintott a lényegre: szerinte az a legfontosabb, hogy a párosok tagjai tudjanak golfozni! Ezzel egyet lehet érteni.

Jim Furyk elmondta, hogy együtt van a csapata, szeretnék hazavinni a serleget.

Délután ötkor többezres nézősereg jelenlétében megtartották az ünnepélyes megnyitót. Ahogy azt előre tudni lehetett, a ceremóniamester a franciák egykori kedvenc válogatott focistája, David Ginola volt. Már elég sokszor volt alkalmam megnézni – meghallgatni ilyen megnyitót, a mostani kapitányok is csak azt tudták elmondani, hogy nekik személy szerint mekkora megtiszteltetés ez – naná! A csapat tagjainak úgyszintén megtiszteltetés képviselni Amerikát, illetve Európát, mind a 24 játékos a legjobbját fogja nyújtani, mindent megtesznek a győzelemért. Björn ék szeretnék európai földön tartani a serleget, Furykék szeretnék hazavinni.

Ez a 42. erőfelmérés a Ryder Kupák történetében, az mégsem lehet, hogy csak úgy kimenjenek és nekilássanak. Hát most ezeket az általánosságokat elmondták, végre jöhet az érdemi munka!

Az első nap délelőtt foursome-ot játszanak: a páronként egy labdát felváltva ütik a játékosok.

1.Meccs: 7.10 Brooks Koepka - Tony Finau / Justin Rose - Jon Rahm

2.Meccs: 7.25  Dustin Johnson - Rickie Fowler / Rory McIlroy - Thorbjorn Olesen

3.Meccs: 7.40 Jordan Spieth -Justin Thomas / Paul Casey - Tyrrell Hatton

4.Meccs: 7.55  Patrick Reed - Tiger Woods / Francesco Molinari - Tommy Fleetwood

Délután fourball - bestball, azaz négylabdás meccsek lesznek, minden játékos a saját labdáját játssza, és párosonként a jobb eredményeket fogják összemérni. A délutáni összecsapások közül az első a tervek szerint 12.50-kor kezdődik, és kábé 12.05-kor tudhatjuk meg a részvevők összeállítását.

 

Képek: A Canon 500-as optikáért köszönet a Canon Márkaboltnak, és Matei Miklósnak! #RyderCup2018

Cservák László

 

 
 
 
 
 
 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook