Beavatás a párizsi reptéren

Beavatás a párizsi reptéren

(Kép: Yulia Stepanova)

Azért az nem egy leányálom, hogy az embernek fél négykor kell kelnie ( azért hogy fél ötre kint legyen a repülőtéren), még akkor sem, ha ilyen kellemes céllal utazik.

Váratlanul gyorsan, fél kilenckor leszálltunk Párizsban, mégis csak tízkor hagyhattam el a repteret. Mindenki az RER nevű közlekedési eszközzel akart utazni be a városba, előtte a jegyvásárlásnál több mint 50 méteres sor állt. Tízkor indult a szerelvény, és egy átszállással negyed egyre értünk St. Quantin en Yvelines-be. Mivel a szállásomat csak 3 óra után foglalhatom el, úgy döntöttem, először a szállodába megyek, ahonnan a média shuttle buszok közlekednek a pályára. Egy órakor indult a következő, egyben utolsó járat, a nap hátralévő részében már csak fordított irányban közlekednek.

Míg nagy magányomban várakoztam, senki a környéken, egyszer csak megjelent egy csapat egyetemista. Kivált közülük egy fiatal lány, odajött hozzám, felém nyújtott valami krémet egy tányéron, és barátságos fejbiccentgetéssel bíztatott. Először úgy láttam, hogy ez valamilyen krém, és azt mondja, hogy kóstoljam meg. Közben a vagy 20 méterre lévő társak hangosan bíztattak, hogy rajta! Rajta, de mit?

Gyorsan leesett, hogy a lány képébe kell vágnom a tányér habot, ez valamilyen egyetemista beavatási procedúra! Sajnáltam szegény lányt, de nem ronthattam el a játékukat, megtettem, amit akartak. Akkor nem gondoltam rá, de utána beugrott, hány embernek tenném meg ezt kérés nélkül!

Egykor nekiindult a busz, fél kettőre megérkeztem a média központba, ahol felvettem a regisztrációs csomagot. Volt egy pár problémám, mert nem működött az internetem, nem tudtam bedugni a csatlakozót a konnektorba, és az egyedüli szabad szekrénynek nem működött a zára, valaki kiszedte belőle az elemeket…

DE UTÁNA! Kimentem a pályára, tulajdonképpen megérkeztem a 2018-as Ryder Kupa helyszínére!

Néztem egy darabig a játékosokat, belepillantottam az ifjúságiak „Golf Sixes” versenyébe, majd beszélgettem Ian Randellel, aki valamikor a Ladies European Tour igazgatójaként járt többször Magyarországon, most meg majdnem tíz éve a PGA of Europe igazgatója.

Az első napra ennyi elég is volt, csak este fogom tudni letölteni a pár képet, amit csináltam, mert a letöltő a nagy bőröndömben van, amit természetesen a szállodában hagytam, hogy ne komplikáljam a biztonsági vizsgálatot egy böhöm nagy bőrönddel.

Holnap délután lesz a megnyitó, előtte azért a pályán is megnézem a csapatokat.

Viszlát holnap!

Cservák László

 

 
 
 
 
 
 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook