Látványos ünnepség nyitotta meg Junior Ryder Kupát

Látványos ünnepség nyitotta meg Junior Ryder Kupát

Ha a mostani, a 11. Junior Ryder Kupa is olyan sikeres lesz, mint a megnyitó ünnepség, a nézők nem fognak csalódni. Az USA és Európa ifjúsági csapatai közti összecsapást a Párizs melletti Disneylandben rendezik, és természetesen a megnyitó ünnepséget is ott tartották.

Az ünnepélyes aktusnak a Magic Castle (Elvarázsolt Kastély) előtti tér adott helyet, a játékosok, hivatalos személyek és a golf világ neves személyiségei jelenlétében.

A ceremóniamester a legendává nemesült francia golfozó, Jean van de Velde volt. Ezen a pályán 1993-ban és 2011-ben European Challenge Tour versenyt rendeztek, és kb. 60 kilométerre található a Le Golf National pályától, amely a felnőttek Ryder Kupa versenyének ad otthont.

Az ifjúságiak találkozóját is kétévente tartják, felváltva Amerikában és Európában, a 18 év alatti csapatokat 6 lány és 6 fiú alkotja.

A megnyitón szót kapott mindkét kapitány: az európaiakat vezető Maïtena Alsuguren és az amerikai Allen Wronowski is büszkén méltatták csapatuk tehetséges tagjait.

„A csapat nagyon erősnek látszik, és remélem, jó meccseket fogunk játszani.” - nyilatkozta Alsuguren. „Jól fölkészültünk Disneylandben, és már csak az előttünk álló összecsapásra összpontosítunk.”

„A mi együttesünk erősebb, mint egy új kötél!” - jelentette ki az amerikai Wronowski. „Harcra készek vagyunk. Sok jó ütést láttam a gyakorló körök alatt, és nem csak a játékban láttam bíztató jeleket, hanem a csapat összetartása is példás.Csak egy játékos állt már korábban rajthoz, különben mindenki először vesz részt a válogatottban”.

Ahogy már említettük, az előző években a Junior Ryder Cup versenye folyamán sok híressé vált játékos letette névjegyét, közülük a legismertebbek: Sergio Garcia, Rory McIlroy, Jordan Spieth, Justin Thomas, Hunter Mahan, Nicolas Colsaerts, Rafa Cabrera Bello, Tony Finau, Lexi Thompson és Suzann Pettersen.

Az idei Ryder Kupán öt olyan játékos áll elütőre, akik korábban az ifjúsági csapatban már összemérték tudásukat, ők a következők: McIlroy and Garcia Európából, valamint Spieth, Thomas és Finau az Egyesült Államokból.

Átfutva a játékosok névsorát, adódik a kérdés: vajon mikor kezdtek a játékkal foglalkozni, és mennyi időt fordítanak arra, hogy ilyen fiatalon eddig jutottak?

A meccseket szeptember 24-én és 25-én rendezik, és a belépés a nézők számára ingyenes!

Európa Junior Ryder Kupa csapata:

 

·      Nicolai Hojgaard, 17 éves, dán

·      Rasmus Hojgaard, 17éves, dán

·      David Puig, 16 éves, spanyol

·      Eduard Rousaud Sabate, 18 éves, spanyol

·      Conor Gough, 16 éves, angol

·      Robin Williams, 16 éves, angol

·      Emma Spitz, 18 éves, osztrák

·      Emilie Alba Paltrinieri, 17 éves, olasz

·      Alessia Nobilio, 17 éves, olasz

·      Annabell Fuller, 16 éves, angol

·      Amanda Linner, 17 éves, svéd

·      Ingrid Lindblad, 18 éves, svéd

·     

 

USA Junior Ryder Kupa csapata:

 

·      Akshay Bhatia, 16 éves, Wake Forest, North Carolina

·      Canon Claycomb, 16 éves, Bowling Green, Kentucky

·      Michael Thorbjornsen, 16éves, Wellesley, Massachusetts

·      Ricky Castillo, 17 éves, Yorba Linda, California

·      William Moll, 17 éves, Houston

·      Cole Ponich, 18 éves, Farmington, Utah

·      Lucy Li, 15 éves, Redwood Shores, California

·      Yealimi Noh, 16 éves, Concord, California

·      Rose Zhang, 15 éves, Irvine, California

·      Rachel Heck, 16 éves, Memphis, Tennessee

·      Erica Shepherd, 17 éves, Greenwood, Indiana

·      Alexa Pano, 14 éves, Lake Worth, Florida

 

 

 
 
 
 
 
 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook