Látogatócsúcsot hozott az idei Sziget

Látogatócsúcsot hozott az idei Sziget

Minden eddiginél többen, 565 ezren látogattak ki a kedden zárult Sziget fesztiválra, ahol Sacha Baron Cohen is felbukkant a feleségével. A szervezők már a jövő évi programot tervezik, az első 2019-es sztárfellépő akár egy hónap múlva kiderülhet.

A fesztivál szervezői keddre is teltházat vártak, de az eső egy kicsit beleszólt. "2016-ban 496 ezer látogatót jelentettünk be csúcsként, de akkor még volt mínusz egyedik és nulladik nap, amelyek nem számítottak teljes napoknak - ezért csak 6 nappal számítottuk a látogatói számot. Mostantól azonban hétnapos a program, ezért a teljes hetet számoljuk, így lehet, hogy három teltházas nappal számolva, majdnem 570 ezer látogatója volt az idei fesztiválnak az egy hét alatt" - áll a Sziget közleményében.

Idén a nagyszínpad sztárfellépőire csaknem 1 milliárd forinttal többet költöttek, mint a korábbi évben, és jövőre ezt az összeget még fél milliárddal növelik. Már olyan nevek vannak kilátásban, akik biztosan sok látogatót vonzanak a Szigetre, közülük az elsőre hamarosan fény is derül, kecsegtetik az érdeklődőket a szervezők.

A Sziget ismét kicsalogatott egy Budapesten forgató hollywoodi sztárpárt, így megjelent Sacha Baron Cohen brit komikus, akit sokan Boratként ismernek. A színész a feleségével, Isla Fisherrel érkezett nemrég Budapestre. A fellépők közül itt ünnepelte a születésnapját a nagyszínpados MO, elhozta a párját Lianne La Havas, Kygo és Shawn Mendes  pedig a koncertjük után a backstage-ben álltak be bartendernek. Emellett a Mumford & Sons, Shawn Mendes és Dua Lipa a közösségi médiában is dicsérték a fesztivált.

Befutott a Sziget kezdete óta számolt kilencmilliomodik látogató is. Egy svájci diáklány, aki először jött a fesztiválra, amelyről elmondása szerint nagyon sok jót hallott már, az utolsó napon érkezett, az Arctic Monkeys koncertjére.

A szervezők értékelése szerint jól vizsgázott a Green Planet környezettudatos akció is. "Idén megdupláztuk az újrahasznosítható hulladék mennyiséget. Nagyjából 500 ezer darabbal kevesebb szívószál fogyott, ezzel a felére esett vissza a mennyiség. A re-pohár bevezetése pedig azt eredményezte, hogy gyakorlatilag nem volt pohárhulladék a Szigeten, és valóban másfél millió eldobható pohártól tudtuk mentesíteni a környezetet. Így környezetvédelmi szempontból ez minden idők legsikeresebb Sziget fesztiválja volt" - írják a közleményben.

port.hu

 

 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook