Oldtimer Show

Oldtimer Show

2018. április 13-15-ig a Magyar Vasúttörténeti Pakban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása az Oldtimer Show.

A szervezők vadonatúj kiállítási anyaggal készülnek: 100 évnél is idősebb motorok és fakerekű autók sokasága, traktorok, harckocsik, buszok, teherautók és gőzmozdonyok. 500 db válogatott veterán jármű kerül bemutatásra, minden típusból csak 1-1 példány.

A kiállított járművek között igen ritka és értékes járművek is bemutatásra kerülnek, de nem fognak hiányozni a KGST és az USA gyártmányok sem.

 

Kedvcsináló video ITT

Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan CSALÁDI program, ami számos kiegészítő programmal nyújt egész napos kikapcsolódást minden korosztály számára.

 

A fő látványosság az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok. A kiállítási anyagról tudni kell, hogy a szervezők 1 éves előkészítő munkával válogatják össze a járműveket. A kiállításra beválogatott járművek között egyre nagyobb számban szerepelnek külföldi gyűjtők és klubok oldtimer autói és motorjai. Az Oldtimer Show-n minden járműtípusból csak egyet mutatunk be, a fellelhető legszebb példányt! Minden évben más kiállítási anyagot mutatunk be, olyanokat amik más rendezvényeken a közelmúltban nem voltak láthatók. Az Oldtimer Show Magyarországon egyedülálló látványosságokkal szolgál: 100 évesnél idősebb autók és motorok sokasága!

A kiállítócsarnok elrendezésében újításokkal állunk elő, valamint interaktív bemutatók is lesznek idén a mozdony körfűtőházban. A kiállítás 3 napja alatt egy Datsun veterán sportautót fognak összeépíteni a restaurátorok a látogatók szeme előtt. Az összeépítés mozzanatairól percenként fotót fogunk készíteni, így a rendezvény vége felé már a teljes összeépítési folyamat egyben látható lesz egy monitoron. Az autózás őskorából bemutatunk egy igen érdekes darabot: Henry Ford első robbanómotoros járműve lesz látható az Orient csarnokban, az 1896-ban született Ford Quadricycle. A kiállításon az eredetivel megegyező másolat lesz látható, melyet többször be is fogunk indítani a közönség előtt. Szintén a mozdony körfűtőházban az 1-es vágányon gőzmozdony feltöltést láthat a közönség, ebéd után. Ugyanitt kiállítással egybekötött élő rádióamatőr forgalmazás is lesz. 

A külső területeken a nagyobb járművek kerülnek kiállításra: USA autók, teherautók, buszok, harckocsik és egyéb katonai járművek, traktorok és stabil motorok. A szabadtéri részen elhelyezett járművek interaktív módon kerülnek bemutatásra: a traktorokat és a stabil motorokat indítgatják az öreg szakik, a buszokra fel lehet menni megnézni belülről, illetve a harckocsikra is fel lehet mászni a parancsnok vezetésével. A Víztorony Parkban naponta változó kiállítási anyaggal találkozhatnak a látogatók, ugyanis ezen a részen kerül megrendezésre az „Oldtimer Találkozó”. Ezen a szabadtéri kiállításon az előre regisztrált veterán autókat helyezzük el. A tinédzser korosztály számára egy elkülönített részen látványos tuning és sportautókat is bemutatunk. Ezen kívül retro tuning autók és custom autók is láthatók lesznek a szabadtéri részen.

A gyerekekre számos díjmentesen használható játék vár: népi játszótér 40 játékkal, állatsimogatók 50 db állattal, légvár és légcsúszda, íjászat, arcfestés, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, játszótér.

Aki az Oldtimer Show-ra retro öltözetben érkezik, az mind ajándék Sápi Gyümölcsbor kóstolást kap. Sőt! A három legkorhűbb ruhát viselő pár 1-1 üveg gyümölcsbort és 1-1 Alpa Gloves bőr autós kesztyűt kapnak ajándékba. A játék mindhárom rendezvénynapon tart. Tehát érdemes és mindenképp hangulatos az Oldtimer Show-ra régi korok ruháiban érkezni! A rendezvényen lesz Gasztro utca, ahol boltban nem kapható kolbászokat, sajtokat, fűszereket és egyéb kézműves ételeket lehet vásárolni. A Víztorony Parkban felépített „Tájház Múzeum”-ba betérve meg lehet kóstolni a világhírű Csabai Kolbászt! Lesznek más kiegészítő rendezvények is: Kalandjárók Kiállítás, Kézműves Vásár, Oldtimer Találkozó és Fanat-x Tuningautó Kiállítás a család tinédzser tagjainak. Ezen a részen bemutatási lehetőséget kapnak a retro tuningautók is. A füves területen elhelyezett veterán traktorokat az öreg szakik folyamatosan indítgatják. Az oldtimer harckocsikra fel lehet majd mászni a veterán parancsnok engedélyével. Ezen a hétvégén a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja életre fog kelni: mozdonyforgató, sínautó, lovasút, hajtány, kerti vasút és egy felfűtött gőzmozdony, ami a masiniszta fülkéjében szállítja az utasokat.

Az Oldtimer Show teljes nyitvatartási idejében Fesztiválbuszok szállítják a látogatókat a Nyugati-Pu. és a Vasúttörténeti Park között.

Oldtimer Show emlék matrica jár a belépőjegy mellé. Mindegyik rendezvénynapon az első ezer látogató Fruitbonbon-t kap ajándékba a bejáratoknál. A Tájházban és a Gasztro utcában ingyenesen kóstolhatók a háztáji termékek.

Linkek:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook