26. Budapesti Borfesztivál

26. Budapesti Borfesztivál

Leánykori nevét már tavaly Budaváriról Budapestre változtatta, de a helyet, ahol felnövekedett, nem hagyta el. Huszonhatodszor nyitja meg kapuit szeptember 7-én, csütörtökön Európa egyik legfrekventáltabb borfesztiválja, a Budapest Borfesztivál.

Továbbra is a Budai Várban randevúznak szeptember 7-10. között az ország borvidékei, a határon túli és külföldi pincészetek.  A borkedvelő közönséget közel 200 hazai és külföldi kiállító várja több ezer borral.

A fesztivál vendég országa ezúttal Chile, amely a világ 5. legnagyobb borexportőre, bortermelése alapján pedig a 7. a nemzetközi listán. Borvidékeinek természetes földrajzi védettsége biztosítja, hogy boraik a lehető legegészségesebb szőlőből készüljenek. A fesztivál ideje alatt   a Halászó fiú udvarban lévő standon több mint 40 féle chilei tételt kínálnak.

A hazai borvidékek legjobb pincészetei mellett Horvátország, Erdély,  Franciaország, Ausztria és Olaszország  is képviselteti magát.

A poharazáshoz, a borok felfedezéséhez, ahogy minden évben, az idén is gazdag gasztronómiai kínálat járul. A hagyományos fesztiválkonyhától a street foodon át a gourmet különlegességekig, minden szegmensben adódnak jó falatok kinek-kinek ízlése, kedve szerint, és természetesen a kóstolt borokkal harmonizálva.  

Az idén sem maradhat ki a fesztivál gasztróból a SPAR Grill, a Szega Market, az Antik Rétes Műhely, és persze az Országkonyha. Újdonság a Czinege Füstölgő Sarok BBQ   Big Green Egg-ben készülő ételeivel. A megújult, fesztiválszínpad mögötti Falatozó Kertben „dolce vita”, azaz  a La Lasagneria, igazi  lasagne-val és más, originális olasz specialitásokkal. Hamisíthatatlan olasz életérzés természetesen olasz séf tolmácsolásában. A hazai tradicionális vonalat  helyben gyúrt tésztákból készült finomságokkal, frissen, kemencében sütött magyaros ételekkel, extra feltétekkel erősíti a Szittya Pita Kenyérlángosozó és a Szittya Buci. A gourmeteket az Oroszlános udvarban a Ritz-Carlton Hotel étterme, a Deák St. Kitchen várja. Nem kell messzire menni a tenger gyümölcseiért sem, csak pár lépés a Lobster Bár, ahol homárból, langusztából, rákból és kagylóból készítik el az ízletes fogásokat.

©

Desszert a Gerbeaud standján, a Bolkánál, vagy éppen a Kastélyosdombi Sajtműhelynél. Éberen a Julius Meinl osztrák kávéspecialitásai és a Pellini Caffè olasz kávéi tartják a fesztiválozókat.

hvg.hu

 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
21
22
23
24
27
28
29
30

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook