Debreceni Virágkarnevál

Debreceni Virágkarnevál

2017. augusztus 12.  - 2017. augusztus 23.
Augusztus 12-től tíz napon keresztül több mint félszáz program szórakoztatja a közönséget. A tavaly 50 éves Debreceni Virágkarnevál impozáns számokkal büszkélkedhet: az eddigi felvonulásokon több mint félezer virágkocsi vett részt, az öt kontinensről mintegy 65.000 fellépő érkezett Debrecenbe, a kompozíciók elkészítésében, a rendezvények lebonyolításában 100.000 fő segédkezett. A virágkocsikhoz a félévszázad alatt több mint 100 millió virágot használtak fel.

1966 óta, augusztus 20-án majdnem minden évben megrendezésre került a Debreceni Virágkarnevál, az államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepének tiszteletére. Idén a régmúlt legszebb pillanatainak megidézésével és sok újdonsággal várja az érdeklődőket. A nemzetközi hírű eseményen látványos virágkompozíciók vonulnak fel a városban, magyar és külföldi művészeti együttesek, majorette csoportok, zászlóforgatók, fúvószenekarok zenés kíséretében - öszesen 14 virágkocsi és 20 művészeti csoport. A virágkarneválok történetében először lesz látható az a 21 méter hosszúságú sárkánykompozíció, amelynek különlegessége, hogy lélegezni és füstölni is tud és több mint nyolcvanezer, Hollandiából hozatott élő dáliát használnak fel a díszítéséhez.
Debrecen legnagyobb, Magyarország egyik legnépszerűbb fesztiválja, amelyet a Magyar Fesztivál Szövetség többször is Kiváló Minősítésű Fesztiválnak értékelt. Egy hetes fieszta a virágok, a tánc és a zene jegyében, melynek csúcspontja az augusztus 20-i karneváli felvonulás, és az esti Karneváléj aréna show, melynek helyszíne a Nagyerdei Stadion. Színpompás virágkocsikkal, a legnagyobb hazai sztárok és több mint kétezer külföldi és magyar fellépő - hazai és külföldi táncosok, Magyarország legkedveltebb előadói, sztárszólistái, valamint lovasok, gólyalábasok, artisták és illuzionisták - közreműködésével ismét felejthetetlen összművészeti látványosságot ígér augusztus 20-án este, Böhm György rendezésében. Fellépnek: Janza Kata, Puskás Peti, Majka&Curtis, Pápai Joci, Palya Bea, Schell Judit, Feke Pál, Miller Zoltán.

A virágkarnevál keretében kerül megrendezésre augusztus 17-19. között a Fények Éjszakái fényfesztivál is, amelynek során a Reformáció 500. évfordulója alkalmából a város ikonikus épülete, a református Nagytemplom a monumentális épületvetítésnek köszönhetően "életre kell". A belváros tereit több méteres szoborinstallációk színesítik majd, ahol esténként színes fényforgatag, tűzzsonglőrök, led-táncosok, karneváli művészeti csoportok és térzene kínál felejthetetlen élményeket.

 
Szintén kapcsolódó rendezvény a kisgyermekes családok kedvenc programsorozata, a Galiba Gyermekfesztivál már augusztus 12-től várja az érdeklődőket a Nagyerdőben. A virágkarneváli menet "kistestvéreként" az óvodások, iskolások, tánccsoportok, civil szervezetek gyermekcsoportjai maguk készítette kiskocsival vonulva kóstolnak bele a karneválozás örömeibe.

Augusztus 13-20. között a Békás-tó partján, a Lurkóligetben különleges installáció, a Ka2al Kinderpitch segíti majd a gyermekek sportolását.

A MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. támogatásának köszönhetően 50 %-os alkalmi menettérti kedvezménnyel válthatnak vonatjegyet A Virágkarnevál valamelyik belépődíjas rendezvényére érkezők.

Sajtófotó: C. Kiss Ilona
 

 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
21
22
23
24
27
28
29
30

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook