Gyulai Pálinkafesztivál

Gyulai Pálinkafesztivál

2017. április 28. - 2017. április 30.

 
2017. április 28. és 30. között, tizennyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvénye, az évről évre több ezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivál.
2016-ban, jó néhány küzdelmes év után - az erős szakmai és a biztos pénzügyi háttérrel rendelkező - Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. és a Next Steps Consulting Kft. vehette kézbe a fesztivál sorsát, ami nagyszerű döntésnek bizonyult, amit ékesen bizonyít a több tízezer résztvevő, illetve a rendezvény hatalmas szakmai és közönségsikere.


2017-ben a szervező cég és a város szoros együttműködésben folytatja a megkezdett munkát, a cél továbbra is, hogy magas színvonalú programokkal, a magyar pálinka világ leghíresebb képviselőivel és legízesebb párlataival, Gyula turisztikai hírnevéhez méltó módon rendezhessék meg e közel két évtizedes múltra visszatekintő rendezvényt, tovább öregbítve az egyik legnemesebb hungarikum, a pálinka hírnevét.

A rendezvény három napja alatt Gyulán a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A pálinka a magyar emberek nemzeti büszkesége, a magyar gasztronómia nem képzelhető el a kitűnő hungarikum nélkül.
A fesztiválon az ország mintegy 20 pálinka gyártójának több száz termékével ismerkedhetnek meg a látogatók: természetesen képviselteti magát a "hazai", azaz a gyulai Pálinka Manufaktúra, de érkezik kiállító Tiszaföldvártól kezdve Újszilváson át egészen Győrvárról is.

A fesztivál kísérőrendezvényeként kerül megrendezésre a Brillante - 2017 Párlat és Pálinka Verseny, amely összekapcsolja a 18. Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül 2016. decemberében már meghirdetésre került Bérfőzetők és Magánfőzők Nemzetközi Párlat Versenyét, illetve a pár hete beharangozott Kereskedelmi Főzdék Pálinka Versenyét.
Mindkét verseny célja a kulturált pálinkafogyasztás és a pálinka, mint hungarikum népszerűsítése, illetve utóbbi esetében a kereskedelmi főzdék magas színvonalú munkájának elismerése.
A versenyekre március 26-ig lehet nevezni a rendezvény weboldalán, itt megtekinthető a kategóriák versenyszabályzata is.

A versenyre beérkező párlatokat április 6 és 7. napján szakértő zsűri bírálja Dr. Bikfalvi Istvánné Dr. Hamza Kinga versenyigazgató vezetésével a békéscsabai Panoráma Étteremben. A háromfős bírálócsoportok csak a versenyigazgató által számukra kiadott mintákat bírálják majd. A bírálat 20 pontos bírálati rendszerben történik, amely során külön pontozzák az illat tisztaságát, az illat karakterét, az íz tisztaságát, az íz karakterét és a harmóniát. Mindemellett minden mintáról szöveges értékelést is készítenek, amelyet az eredményhirdetés követően 10 napon belül megkapnak a nevezők is.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre a 2017. április 28 és 30. között megrendezésre kerülő Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül kerül sor, a rendezvény szombati napján.

A Kereskedelmi Főzdék Pálinka Versenyén belül két fődíj:

Brillante - 2017 legjobb pálinkája
Brillante - 2017 legjobb kereskedelmi főzdéje,

míg a Bérfőzetők és Magánfőzők Nemzetközi Párlat Versenye során az alábbi fődíjak kerülnek kiosztásra:

Legjobb Versenyminta
Legjobb Magánfőzött Párlat
Legeredményesebb Magánfőző
Legjobb Bérfőzetett Párlat
Legeredményesebb Bérfőzető
Legeredményesebb Bérfőzde

Természetesen mindkét esetben champion, arany, ezüst és bronz minősítéseket is kapnak a benevezett tételek.

A főszereplő, pálinka mellett a színpadon a magyar könnyűzenei élet jeles képviselőivel találkozhatnak az érdeklődők. Fellép a Karthago, a Magna Cum Laude, Nagy Feró és a Beatrice, Jolly és Suzy, Kis Grófo, Szikora Róbert és az R-Go, Péterfy Bori & Love Band, Gáspár Laci, a Kelemen Kabátban és Rúzsa Magdi.
Vasárnap igazi családi napot tartanak a szervezők: játékos kvízműsorral, a Kolompos együttes és a Fülemüle zenekar műsorával várják a legkisebbeket. Ezen a napon 12 óráig ingyenes lesz a belépés a fesztiválon!

Látogasson el Ön is a gyulai Várkertbe és fedezze fel a legnemesebb hungarikumokat!
 
Web:

 

 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
4
7
8
9
10
11
14
16
17
23
24
25
28
30
31

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook