Cirtina Radu


 Radu

radu_cirtina@yahoo.com

Zala Spring Golf Resort


„A jobb teljesítmény több örömöt okoz a pályán, a jó hangulat pedig több sikert”

16 évesen szerettem bele a golfba, és kezdtem játszani szülőhazámban, Romániában. A saját tudásom csiszolásának érdekében jöttem Magyarországra 2016-ban, mivel biztos voltam benne, hogy az itteni, színvonalasabb pályák segíteni fogják a fejlődésemet. Elsőre megtaláltam a számításaimat a Zala Springs Golf Resort-nál.

Profi oktatói karrierem 2018-ban kezdődött, amikor felvételt nyertem a Birmingham-i Egyetem PGA programjára. Ez a képzés mindenki szerint igen bonyolult, nagyon nehéz bekerülni és elvégezni, ezért felkészülés gyanánt igyekeztem minden lehetőséget megragadni, hogy képezzem magam.  A legjobb edzők könyvei és szakmai cikkeinek olvasása mellett caddie-ként kísértem a játékosokat a különböző, rangos eseményekre Európa-szerte. Ez utóbbit igen fontos állomásnak érzem a pályám szempontjából, mert rengeteget segített abban, hogy megértsem, mi az egyes sportolók sikerének titka. Alkalmam nyílt megismerni a játékosok különböző technikáit, a swingek között is rengeteg eltérést fedeztem fel, ami ráébresztett, hogy az oktatás kulcsa az egyénben rejlik. Ezt a filozófiát továbbra is vallom.

Természetesen most is képzem magam, pillanatnyilag a golf mentális részével foglalkozom. Mivel ez a sport elsődlegesen agymunkát igényel, így nagyon fontosnak tartom ezt a területet. Tapasztalataim szerint a legtöbb helyzetben fejben dől el az eredmény. Ha képesek vagyunk uralni a tudatunkat, kontrollálni a mozdulatokat, akkor a fizikai erőnlét másodlagos, a teljesítmény pedig 100%-os lehet.

Az érdeklődők számára tudom ajánlani saját YouTube csatornámat, a Solution Golf- ot is, ahol megtudhatják, mitől lesznek a pályán töltött percek még élvezetesebbek.

jelmagyarazat

Keresés