Baranyai Róbert


+36 30 636 2379
info@baranyaigolf.hu

Balaton Golf Club

 

A golf szó jelentésével 4 éves koromban ismerkedtem meg, amikor édesapám számítógépén felfedeztem és megkedveltem ezt a játékot. Bükfürdőn ekkor már üzemelt a 18 lyukú golfpálya - a Birdland Golf & Country Club: profi golfoktatóval és gyerekeknek szóló golfoktatással - ahonnan mindössze másfél km-re laktunk. Hiába kértem szüleimet, hogy vigyenek ki a golfpályára, mindig volt valamilyen kifogásuk.

Golf nélkül teltek az évek, majd 10 éves koromban anyukám megkérdezte tőlem, hogy lenne-e kedvem csoportos golfoktatásra menni, amit iskolás gyerekeknek szerveztek. Igent mondtam, de a golfozás nem tartott sokáig, mivel nem válogattak be a tehetségesek közé.

Végül 12 évesen kezdtem el ténylegesen ismerkedni a golfozással, amikor néhány osztály- és évfolyamtársam elkezdett golfoktatásra járni, és megkértem őket, hogy hadd menjek ki velük a pályára. Ez volt 2000 tavaszán, és onnantól kezdve nyári szünetben majdnem minden nap kint voltam a Birdland Golf & Country Club pályáján, sokszor akár napi 10 órát is gyakoroltam. Ugyanebben az évben nyáron indultam el az első golfversenyemen, Bükfürdőn, ahol kategóriámban a 15. helyezést értem el.

Kapcsolatom a golf sporttal, eddigi eredményeim

  • 2003-tól 2007-ig tagja voltam az első Magyar Junior Golf Válogatottnak. Pályafutásom első 8 évében nagyon sok golfoktatóm volt Bill Barnett-től kezdve Tringer Lászlón át egészen Brett Williams-ig a teljesség igénye nélkül.
  • Miután 2006-ban felvettek az egyetemre, ahol közgazdaságtant hallgattam, úgy döntöttem, hogy még komolyabban szeretnék foglalkozni a golffal, így elkezdtem rendszeresen járni Ausztriába a  David Leadbetter Golf Akadémiára Bad Tatzmannsdorfba. Az akadémián töltött 4 év alatt nagyon sokat tanultam és nagyon sokat fejlődött a technikám.
  • 2008-ban megnyertem a Magyar Amatőr Golfbajnokságot és első helyezést értem el a Magyar Amatőr Férfi Országos Ranglistán.
  • 2009-ben átléptem a profik táborába.
  • Elvégeztem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar golfedző, és a PGA of Hungary (Profi Magyar Golf Egyesület) profi golfoktatói diplomás képzését.
  • 2011-ben az amatőr bajnoki cím mellé sikerült megszereznem a profi bajnoki címet is a Magyar Profi Golfbajnokság megnyerésével.
  • A golf életre szóló hivatás számomra, ebből a megfontolásból is csatlakoztam 2012-ben a Titleist Performance Institute-hoz (TPI), ahol az első szintű képesítést szereztem meg, és a világ legjobb szakembereitől tanulhatok.
  • 2016 áprilisától 2017 májusáig a hencsei Hencse National Golf & Country Club golfpályán voltam golfoktató és beletanulhattam a greenkeeper munkába is.
  • 2017 május végétől a balatonudvari Balaton Golf Club head pro-jaként dolgozok.
2018-2019-ben elvégeztem a Titleist Performance Institute Junior Level 2 és Golf Level 2 továbbképzéseit.

jelmagyarazat

Keresés