Szalma László


+36 30-816-7616

szalma@tf.hu

Testnevelési Egyetem

1992-ben az atlétika versenyszerű űzése után, Kisorosziban kezdtem golfozni, az ottani idősek köztük Szatmári Pista bácsi útmutatásai alapján, de sokat segített a kezdeti lépéseknél Mérei Lóri bácsi, Lakatos Vili és még hosszan sorolhatnám a nagy elődöket, akik formálták a golfos ismereteimet.  Nagyon sok hasznos tanácsot kaptam Hegedűs Gábortól is.

Ezután hosszú időn keresztül Damien MacPherson oktatott minket, mint a leendő golf edzői csapatot. Az amatőr ranglétra megmászásával pályafutásom legnagyobb eredménye Köztársasági Kupagyőzelem volt. Később Tringer Laci hazajöttével már a magyar PGA felépítésén, kialakításán dolgoztunk. Laci hatalmas németországi tapasztalatával kiképezett minket és az 5 éves golf tanulmányunk után az első Pro oktatói csapattal 2007-ben szereztem meg a golf oktatói végzettséget.

A mai napig a Testnevelési Egyetem atlétika tanszék égisze alatt folyik tovább a hallgatói golf ismertetése, választható tantárgyként, illetve az oktató-edző képzés a PGAH-val közösen. Tanszékvezető egyetemi docensként feladatom többek között a golf sportág népszerűsítése is.

jelmagyarazat

Keresés