Magyarország első, Bacskai harmadik!

Magyarország első, Bacskai harmadik!

 

A svájci Lionel Jacot nyerte a European Footgolf Tour tizedik, utolsó előtti állomását a Kisorosziban található Magyar Golf Clubban rendezett, kétnapos, közel száz versenyzővel rendezett Traditional Footgolf Cupot. A szlovák Tomas Bartko mögött Bacskai Bence harmadik lett, a legjobb tízben öt magyar végzett, a csapatversenyben hazánk megvédte címét.

A szombati nap után a Hole Hunters játékosa, Bacskai Bence a kijelölt rúgásszámnál (par 72) 11-gyel jobbat rúgva állt az élen, megelőzve Tomas Bartkót (-10) és Tajtyi Róbertet (-7). A vasárnapi döntő napon úgy tűnt, Bacskai és Bartko között dől el az elsőség kérdése, de a szombat után csupán 11. helyen álló, svájci Lionel Jacot begyújtotta a rakétákat, és új pályacsúcsot felállítva a Magyar Golf Club Albert pályáján (-12) összesítésben -16-tal zárta a két napot. Bacskai az utolsó két szakaszon még visszavehette volna a fórt, végül -14-es eredménnyel holtversenyben a második helyen zárt Bartkóval. A szabályok értelmében újabb három szakaszon szétlövéssel döntöttek az ezüstérem sorsáról, amiben északi szomszédunknak jött ki jobban a lépés. Ezzel Bacskai harmadik lett, legjobb magyarként.

A csapatversenyben – ahogy tavaly is – Magyarország diadalmaskodott (a négy legjobb egyéni eredményt számítják), öten is a legjobb tízben zártak, sőt, a top húszba kilencen is befértek. Szlovákia futott be a második, Svájc a harmadik helyre.

A hölgyek között a norvég Susi Berg, a 45 éven felettieknél Tajtyi Róbert, a juniorok között a szlovák Samuel Horváth nyert. A nemzetközi footgolf versenyek történetében először használtak kísérleti jelleggel handicap számítást a világranglistán szereplő játékosok legjobb eredményeit figyelembe véve. Ebben az olasz Alberto Lombardi bizonyult a legjobbnak.

EREDMÉNYEK

AZ EFT ÁLLÁSA

A Traditional Footgolf Cupot természetesen jövőre is megtartják, ezúttal rendhagyó módon május 18-20-ig.

A European Footgolf Tour novemberben a Grand Finallel zárul Portugáliában.

 

 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
15
16
17
18
19
23
24
25
26
27
28
31

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook