Bizakodóak Závaczkiék a versenyek előtt

Bizakodóak Závaczkiék a versenyek előtt

Hétvégén elindul a Szlovák Junior Tour, melynek mezőnyében hat junior játékosunkért (Závaczki Bálint, Bertényi Bence, Kötél Bence, Somogyi Bence, Horváth Ákos, Lu Henry) szurkolhatunk. Ezt követően pedig közülük hárman - Závaczki Bálint, Kötél Bence és Bertényi Bence – a válogatott mezt öltik magukra, ugyanis jövő héten az Európai Olimpiai Reménységek Tornáját rendezik meg, a tavalyihoz hasonlóan – a csehországi Kaskáda Resort pályáján. A várakozásokról Závaczki Zsolttal beszélgettünk.

„A szlovák megmérettetéssel indul el igazából Bálint szezonja, mivel ez a verseny már nem kötődik téli edzőtáborhoz, felkészüléshez. Természetesen a cél, hogy minél jobban teljesítsünk!

A hétvégi versenyt U21-es és U16-os kategóriában rendezik meg a Penati Golf Resort - Legend pályáján abszolút profi versenykiírással. A különlegessége ugyanis, hogy nem lehet lézeres távolságmérőt használni, tehát csak a számítások alapján lehet az ütéstávolságokat felmérni. Ehhez természetesen a pályát is felkészítették: a locsolófejeken vannak távolságok feltüntetve, valamint a fairway-re is felfestették a különböző távolságokat. Gyakorlatilag olyan, mint egy profi versenyen, mivel csak a Birdie Bookból és a különböző tereptárgyakból lehet kiszámolni a távolságokat. Ez egy plusz kihívást jelent majd a hétvégén a gyerekek számára. 

Bálint a fiúk 51 fős mezőnyében az 5 hcp-s, míg kategóriájában (U16) a második, így nyílván a dobogó közelében szeretnénk végezni. Bálint ismeri és szereti a pályát, így reménykedünk a jó eredményben!” (EREDMÉNYKET ITT KÖVETHETI)

Természetesen beszélgetésünk során a közelgő EOHT versenyt is érintettük, amely már az 4. EOHT-je lesz háromszoros junior bajnokunknak.

„Bálint a „rangidős” a fiú csapatban. A válogatott hétfőn reggel 7 órakor fog indulni busszal a torna helyszínére, mi pedig ott csatlakozunk a csapathoz, mivel a Penátitól Kaskáda csupán másfél órás autóútra van.

Az idei EOHT fiú csapat szinte megegyezik a tavalyival, ráadásul a versenyt ugyanazon a helyszínen is rendezik, ami mindenképpen egy jó sansz lehet. Szeretnénk a 2017-es eredményeinket megismételni és lehetőség szerint túlszárnyalni, amikor is Bálint nemcsak a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt, de az egész mezőnyből kiemelkedett. 5 match play párharcából csak egyszer kapott ki. Reméljük a legjobbakat!”– nyilatkozta lapunknak Závaczki Zsolt.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook