Utolsó menet az EOHT-on: „Szeretném kiélvezni minden pillanatát”

Utolsó menet az EOHT-on: „Szeretném kiélvezni minden pillanatát”

A csapat „rangidőse” Czernecki Laura ötödik és egyben utolsó EOHT versenyére készül. A szülinapossal, Larával együtt utaztunk vissza a múltba és legkedvesebb emlékét is felidéztük a tornával kapcsolatban.

HG Az idei csehországi, az 5. – jubileumi – EOHT tornád lesz. Mire számítasz?

- Mikor először készültem erre a versenyre hihetetlenül izgultam, mivel egyáltalán nem tudtam, mi lesz. Emellett nyilván nagyon vártam az első nagy válogatott megmérettetésemet. Az elmúlt években sem volt ez másképp, ahogy most sem. Annyi persze változott, hogy most már reálisabb képem van, tudom, mire számíthatok. Tavaly úgy tekintettek rám, mint a lány csapat egyik húzó-játékosára. Ennek sajnos, - a már fél éve tartó sérülésem miatt, - nem tudtam eleget tenni. Viszont idén szerencsére abszolút formában indulhatok, így már nagyobb elvárásaim vannak magammal szemben.

HG Olyan nagyszerű csapattársaid voltak, mint Lajtai-Rózsa Csilla, Briglovics Boróka vagy Vadkerti Adél. Gondolom nagy hatással voltak rád. Melyik EOHT-ra emlékszel vissza a legszívesebben?

- A legkedvesebb EOHT emlékként a 2016 és a 2017-es tornák között vacilláltam, hiszen a 2016-os sikeres emlékként él a fejemben, viszont 2017-ben éreztem magam talán a legjobban. A legemlékezetesebb EOHT-nak is ez utóbbit tartom az extrém körülmények (hószakadás) miatt.

Emellett természetesen szép emlékként él bennem első EOHT-om is, ahol Rózsa Csillával, Vadkerti Adéllal és Briglovics Borival lehettem egy csapatban. Hihetetlenül sokat tanultam tőlük. Kiskoromban leginkább Csicsire néztem fel, ő volt a példaképem és volt is lehetőségem sokat játszani és gyakorolni vele. Adélra ugyan később, de ugyanúgy felnéztem és nagyon megkedveltem, céljait tekintve talán ő most a követendő példa. Borival Cipruson is voltunk együtt edzőtáborban, és emlékszem, hogy ott mindig azon gondolkodtam, hogy olyan ,,Boris" ütést akarok.

Összességében velük egy csapatban játszani és elnyerni a második helyet az EOHT-on egy csoda volt számomra, még úgy is, hogy nem fogtam fel ennek a jelentőségét, nem gondoltam bele, hogy mikor ők kiöregednek, már egy “gyengébb”, de mindenképpen kevésbé tapasztalt csapat leszünk, kevesebb sikerrel.

HG Idénre alaposan átalakult a lány csapat, ráadásul új szövetségi kapitánya is van a válogatottnak Hahn Roland személyében. Milyen a hangulatotok és hogyan éled meg azt, hogy most te vagy az, akire felnéznek?

- Az új csapatban nagyon nagy az összetartás, ennek oka nyilván az is, hogy Sára, Emma, és jómagam már hosszabb ideje nagyon jó barátok vagyunk, erre még rátett egy lapáttal a ciprusi akadémiai edzőtábor, ami remek felkészülési lehetőség volt. Daniellát, Annát és Fannit is szeretettel vártuk a csapatba. Lehetőségünk volt őket jobban megismerni a Jonathan Mannie-vel való kétnapos edzőtáborban, ami egyben az első közös edzésünk is volt Hahn Roland szövetségi kapitánnyal. Az edzőtábor során nagyon jól tudtunk Rolanddal dolgozni és ez nem lesz másképp az EOHT-on sem.

HG Többeknek ez lesz a debütáló versenye, míg neked a búcsúversenyed a tornától. Milyen célokkal, vágyakkal állsz majd az elütőre?

- Húha! Először is, nagyon fura belegondolni, hogy ez az utolsó EOHT-om, amely egyben azt is jelenti, hogy 16 éves leszek. Egyébként az elmúlt EOHT-okon és idén is a versenyen ünnepeltem és ünneplem a születésnapom. Az első ilyen tornán még új volt számomra, hogy egy versenyen szülinapozzak, mostanra megszoktam.

Célok, vágyak. Hm… Mindenképpen egy célom van, hogy emlékezetessé tegyem a magam és a többiek számára ezt az EOHT-ot. Szeretnék nyerni két meccset, és mindenekelőtt szeretném jól érezni magam, élvezni a verseny minden pillanatát. Szeretnék úgy hazautazni, hogy megtettem minden tőlem telhetőt!

Természetesen tisztában vagyok a csapatunk és a többi ország csapatai közti erőviszonyokkal, így nincs is nagy elvárásom. A lényeg, hogy mindenki próbálja meg a legjobbat nyújtani!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook