„A vak is azt mondja, majd meglátjuk!”

„A vak is azt mondja, majd meglátjuk!”

Dibusz Laci, szenior golfozónk szezonja vegyesre sikeredett. Igazi hullámvasút volt, örömteli és keserű pillanatokkal tűzdelve. Egy biztos, nem unatkozott! Jövőre szeretne erősen visszatérni, hogy csattanós választ adjon kritikusainak.

HG 10-es skálán hányasra értékeled az éved?

DL Négyest adnék! Egyszerűen rossz stratégiai döntéseket hoztam. Szeretem előre megtervezni a szezonomat és felállítani a prioritásokat és a célokat, ami motivál végig. Idénre sajnos ez elmarat, ezért is sikerült ennyire kaotikusra. Igazából ad hoc jelleggel indulgattam össze-vissza. A GCT-be is belevágtam, majd elfoglaltságaim miatt nem tudtam befejezni. Éppen ezért jövőre a GCT szerepel majd középpontban!

HG Ha már GCT. Milyen véleménnyel vagy róla?

DL Toronymagasan Magyarország legjobb versenysorozata, amelyben a legjobb hazai pályák kaptak helyet. Remélem, jövőre is hasonló színvonalon rendezik meg! Már neveztem is 2018-ra! Csak gratulálni tudok a szervezőknek.

HG Az idényed azonban nem volt zökkenőmentes. Mondhatnánk úgy is, volt itt minden: kizárások, csalódások, majd a szezon utolsó harmadában kezdtek egyenesbe jönni a dolgaid és a győzelmek sem maradtak el. Kezdjük a szenior bajnoksággal…

DL Egyszerűen besokalltam a második napra… Új ütőkészlettel próbálkoztam, de sajnos nem igazán találtam vele az összhangot, ráadásul a pálya is kibabrált velem. A hatos lyukon jött a fekete leves, amikor gyakorlatilag a víz széléről kellett megjátszanom a labdát. Meg is tettem! Gyönyörűen felchippeltem a lyuk mellé – mondtam is magamban, hogy itt valaki tud -, majd miközben vettem elő a putteremet, legurult a labdám, ismét a víz széléhez. Hát jó, van ilyen - gondoltam- majd ismét odatettem a luk mellé, de ugyanúgy visszagurult. Emiatt annyira bepipultam, hogy felvettem alabdámat és ezzel kizártak. Nem szoktam feladni versenyt, idén is csak ez az egy volt, de valahogy semmi nem jött össze és úgy éreztem, muszáj abbahagynom…

HG Ha már a negatívumoknál járunk, volt egy kizárás a Highlanden is.

DL Egyszerű a történet, adminisztrációs hiba történt. A Highland 9 lyukú versenyén a score-rommal együtt benéztük egy par 5-ös szakaszt, amit ő par 4-nek hitt, és nem egyeztettük a kártyáinkat leadás előtt. Az eltérés meg ugye kizárással jár a szabályok szerint. Nem volt ebből vita, egyszerűen ez egy buta félreértés volt.

HG Mi volt a legmélyebb gödre az évednek?

DL A legnagyobb negatív élményem a klubcsapat bajnoksághoz köthető. Időben jeleztem, hogy szeretnék részt venni rajta, ám helyem csak a „C” csapatban maradt. Úgy gondolom, ennél többre vagyok hivatott, természetesen nem lenézve a kezdőket, de magamat magasabbra jegyzem ennél. Ezt sérelmeztem, hiszen szívesen indultam volna az „A” vagy a „B” csapatban.

HG S a szezon csúcspontja?

DL A közepes szezonom ellenére sikerült 5 bruttó győzelmet is behúznom. A szezon második felében, fiam sajnálatos sérülése miatt, sokkal többet tudtam foglalkozni a golffal és ez már az eredményekben is megmutatkozott. Az idény végére megtaláltam a „góllövő cipőmet” úgymond, összehangolódtam a bagemben található ütőimmel, amely egyrészt az új Srixon ütőimnek a rövid vasaiból, másrészt a régi szett a hosszú vasaiból áll. A jó eredményhez, jó ütő is kell! Jövőre score-okban szeretnék javulni. Az a baj, hogy vége az évnek!

HG Nálad örök kérdés a válogatottság, mióta beléptél ebbe a korba. Mi a helyzet ezzel?

DL Sajnálom, hogy nem tudtam ott lenni a Szenior Eb-n. Előre lefoglalt utam volt abban az időpontban. Ettől függetlenül izgultam a fiúkért és nagyon büszke vagyok rájuk! Remélem, jövőre végre lesz rá alkalmam, hogy bemutatkozhassak a válogatottban!

HG Hogyan készülsz a következő szezon kihívásaira?

DL A hagyományokhoz híven, irány Törökország január 14-21. között. Immár 11. alkalommal rendezzük meg a Komplex Product és Geotech Golf Kupát. A helyszín Belek, a Titanic Hotel (Új, exluzív 5 csillagos hotel ultra all inclusive ellátással), melynek különlegessége, hogy egy tengerparti 27 lyukú pálya tartozik hozzá.

Értékes nyeremények. Kategória győzteseink következő versenyünkre ingyenes utazást nyernek! Egész sokan vagyunk szerencsére!

HG És addig?

DL Speed golfos felkészülés! Csak a futást visszavettem kocogásra - nevet fel. A kisoroszi pályán szoktam menni néhány 2 km-es kört – 10-es vissza, 14-es, 16-os, 18-as lyukak mentén -, közben különböző ütőimet próbálgatom. Másrészről indoorban készülök, a Trend 2-be járok.

HG Miben kell fejlődnöd?

DL Szeretném, ha a kezdőütéseim hosszabbodnának és ezeket a távolságokat stabilan tudnám hozni. Ez nem csak az erőn, hanem a technikán és az ütőkön is múlik. Keresem a megfelelő drive-omat ehhez.  Ebben a tatai Old Lake Golf Club-ban felszerelt Trackman sokat segít.

HG Az új szövetségről mit gondolsz?

DL Távol állok a dologtól. Amit hallottam, az egyenlőre  pozitívnak tűnik, bár mindegyik új szövetség így indult, hasonlóan nagy tervekkel, de sajnos nem nagyon lett belőle valami.  Nem látom az utánpótlás rendszerét, amivel motiválva lennének a fiatalok. Remélem ez változik. Nem véletlen, hogy egyik gyerekem sem golfozik. „A vakis azt mondja, majd meglátjuk!"

 

 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook