„Hihetetlen időjárás Arboretumban”

„Hihetetlen időjárás Arboretumban”

A Szlovén amatőr tour befejező, 5. állomásán három magyar golfozónk Závaczki Bálint, Kötél Bence és Bertényi Bence képviselte a magyar színeket. A háromnapos torna után Závaczki Zsolt értékelte fia teljesítményét, aki Kötél Bencével (U14 első) egyetemben az összetett T3. helyen végzett, míg kategóriájában (U16) második.

 „A festői környezetben lévő, kétezer méter magas helyek övezte pálya, ritkán látott szép arcát mutatta az elmúlt hétvégén. Bálint nyolcadik alkalommal versenyzett ezen a pályán, de még egyszer sem történt az meg, hogy eső, vagy esőszünet nélkül zajlott volna le egy verseny. Most sem hittük a verseny előtt, hogy ebben az őszi időszakban minden nap száraz ruházatban fogjuk elhagyni a pályát.

A ragyogó napsütés és a jól felkészített pálya adta a lehetőséget a jó score-okhoz. Persze, a nem túl hosszú, de felettébb technikás pálya most is szedte „áldozatait” nap, mint nap. Az első napon Bálint volt az egyik áldozat a plusz hatos eredményével. A választott stratégia túlságosan konzervatívnak bizonyult. A visszafogott kezdő ütések miatt, a kicsi greenek megjátszása sokszor hibát rejtett.

Második napra Bálint stratégiát váltott. Agresszívebb játékot vett elő, aminek meg is lett az eredménye. Plusz egy. A befejező napon a szinte tökéletesre kialakított stratégiába „bele piszkított” három, három patt. Így elmaradt egy nagyon szép mínuszos végjáték, de a befejező napi -1 es eredmény így is a T 3. helyet jelentette az első nap utáni tízedik helyezéshez képest. Így a 0.4-es hcp megtartásával fejeződött be Bálint idei utolsó három napos versenye.”

 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
15
16
17
18
19
23
24
25
26
27
28
31

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook