Címvédésre készül Horváth Marci

Címvédésre készül Horváth Marci

Vészesen közeledik a 39. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokság, melynek 2015. után ismét a máriavölgyi pálya ad otthont. A címvédővel, Horváth Marcellel beszélgettünk. Beavatott minket az idei tornával kapcsolatos terveibe, valamint elmesélte, mi kell a jó score-hoz a bajnokságnak otthont adó pályán.

HG Tavaly csupán az utolsó lyukon dőlt el a javadra a bajnoki cím, ráadásul életedben először nyerted meg a hőn áhított nyílt kategóriát. Mire számítasz idén, milyen célokkal vágsz neki a háromnapos tornának?

- Természetesen leginkább a címvédéssel lennék megelégedve. Az elmúlt évben kevesebb időt tudtam szánni a golfra a tanulmányaim miatt, de az utóbbi három hétben teljes erőbedobással készültem a versenyre. Természetesen sok függ az ellenfelek játékától is, de bízom benne, hogy sikerül hozni a jó formámat és a legjobb eredménnyel zárnom.

HG Véleményed szerint, mi a titka a jó score-nak ezen a helyszínen?

- A pálya teljesen más, mint a balatoni és ezért más stratégiával is kell készülni. De összességében, itt is, úgy, ahogy máshol is, jó hosszú és rövidjátékra van szükség. Véleményem szerint az fog nyerni, aki a legstabilabban tud az időjárástól függetlenül játszani a verseny alatt.

HG Milyen összesített eredménnyel lennél elégedett?

- Nem szeretek eredmény-célokat kitűzni versenyek előtt, de a vágyam egyértelműen a címvédés és remélem, sikerülni fog.

 


 


 

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
5
6
9
11
12
13
16
18
19
20
23
25
26
27
30

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook