Palanszki: „Minden remek volt, elégedett vagyok!”

Palanszki: „Minden remek volt, elégedett vagyok!”

Palanszki Benjamin idén igencsak elkapta a fonalat, hiszen a szezonban többször sikerült már mínuszt játszania, sőt egyéni és pálya rekordot felállítania is (lásd. ITT). Profi válogatott golfozónk hasonló tervekkel érkezett a PGA Országos Bajnokságra, amelyet életében harmadszor sikerült megnyernie.

„Nekem mindig is fontos volt a Profi Országos Bajnokság, és annak különösen örültem, hogy az idei tornának Hencse adott otthont, amely gyönyörű, és nagyon jó állapotban van.  

Reális elvárásokat támasztottam magammal szemben. A célom az volt, hogy három nap alatt mínuszos eredménnyel zárjak, hiszen ez 2015-ben és 2016-ban is elég volt az első hely megszerzéséhez. Ezért erre törekedtem.

A játékom sajnos nem volt a legjobb, főleg a hosszú kezdő ütések – de mindezt ellensúlyozta a jó pályastratégiám és a rövidjátékom. Összességében többé-kevésbé a +1-es három napos eredményemmel meg vagyok elégedve.

Külön ki kell emelni a hangulatot, amely most is pazar volt. A bajnokság a játékon túl, kitűnő alkalmat teremt arra, hogy a magyar profi edzők és játékosok összejöjjenek és megvitassanak olyan sportbeli kérdéseket, amiket év közben nehezebb. Ezt most is megtettük, és úgy gondolom a PGAH mindent megtesz, hogy ezek megvalósuljanak a jövőben.

A nyáron az a célom, hogy részt vegyek még néhány Cseh Tour állomáson és remélem ott lehetek szeptemberben a European Tour Qualifying School-on, bár az utóbbi nagyban függ a támogatástól is, úgyhogy  biztosat csak augusztus végén fogok tudni.”

 


 


 

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
5
6
9
11
12
13
16
18
19
20
23
25
26
27
30

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook