Az apa szemével

Az apa szemével

2016-os mid-amatőr bajnokunk Baldauf László, caddyként segítette fiát a Profik Bajnokságán, aki a mezőny újoncaként állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

„Remek három nap volt, a végére nagyon elfáradtunk, ami az utolsó napi eredményben meg is látszott. A nagy meleg és az izgalmak sokat kivettek belőlünk. Ráadásul a pályán voltak nagyobb szintkülönbségek, melyek szintén kihívás elé állították a játékosokat.

Matyi sokat fejlődött idén, ami a bajnokságon is megmutatkozott. A nyitásokban nagyon jó volt, a távolság is nőtt, különösen akkor, amikor Benjivel játszott együtt, aki szintén nagyokat drive-olt. Voltak periódusok a versenyen, amikor a vasütései nagyon jók voltak, ennek eredményeként a par 3-asokon elég sok birdie-t ért el.  Az Achilles-sarok a putt volt. Nem úgy mentek, a gurításai, ahogy szoktak. Ettől függetlenül örülünk a harmadik helynek és nagy élmény volt ilyen testközelből átélni a magyar profik küzdelmeit, amiből magam is sokat tanultam. Az edzők és a játékosok befogadóak voltak és nagyon örültek, hogy van 2-3 csúcsjátékos, akik képesek lehetnek kiugró eredményekre nemzetközi vizeken is.”

 

Az édesapa után Matyi is röviden értékelt.

„Vegyes érzéseim vannak. Egyetértek apuval: a puttok egyszerűen nem akartak bemenni, így sok ütést a pályán hagytam. Ettől függetlenül jól éreztem magam, jól ment a játék, ám a végére elfáradtam, így néhány kisebb-nagyobb hiba is becsúszott.”

 

(kép: Tátrai Béla)

 

 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook