Birdie támadás Hahn módra

Birdie támadás Hahn módra

„A score-t a birdie-k hozzák”

Hahn Árpi közel állt ahhoz, hogy néhány évvel azután, hogy fia Roland összesített -11-es score-ral megnyerte a Czech PGA Tour versenyt a Berouni pályán, ezt ő is megtegye ugyanazon a helyszínen a szeniorok között. Kevésen múlt a bravúr, de nem bánkódik, hiszen nagyon élvezetes és fair csatát vívott flight-társaival. Árpi elégedetten értékelt és jó kezdetnek nevezte a versenyt. A Czech PGA Senior Tour következő állomásán pedig igyekszik revansot venni.

Golfedzőnk teljesítette első szenior versenyét a profik között. Célja az volt, hogy öt madárka kerüljön fel a score kártyájára. Mint mondta a score-t a birdie-k hozzák.

„Az első perctől kezdve feszes, ugyanakkor jó hangulatú flightba kerültem, ahol végig fej-fej mellett haladtunk, egymást húztuk. Voltak szakaszok, mikor -2-ben, sőt -3-ban is voltunk. Sajnos a 16-oson hibáztam egy picit, így a győzelmi sansz elúszott. Kár érte!” – kezdte értékelését, majd a részletekre is kitért.

Bár volt arra lehetőségem, hogy biztonsági játékot játszva, 4-es vassal kezdve (a második ütésre 120 méterről támadja a greent) par-ra hozzam az ominózus szakaszt, de az első kilencen elért négy birdie után, hallani sem akartam róla, meg akartam szerezni az ötödiket is.

A terv az volt, hogy a lejtős pályán egy pontos drive-val átütöm a bunkert és 50-60 méteren belül legyek.  Sajnos ez meghiúsult és egy kicsit lecsúszott a kezdőütésem… Egyszerűen jobban rá akartam fordítani, hogy drow legyen, de egy kis hook belejött és elment balra. Sajnos a labdámat nem találtuk meg – persze a szakasz lejátszása után meglett (nevet) -, így ütöttem egy provizórikusat és dupla lett a vége. Kicsit szerencsétlen volt a történet, de nem bánok semmit. Újra megtenném! A score-t a birdie hozza, így a célom, hogy idén minél többet üssek egy körön belül.

Az igazsághoz tartozik, hogy egy új, Callaway driverer játszottam és még nem sikerült megszoknom. Összesen kétszer edzettem vele. Emiatt egész nap akadoztak ezek az ütések, kevés fairway-t találtam. De az esetek 90 %-ában mentettem a green regulart. Elégedett vagyok. Igyekszem pontosítani rajta.”

A pályán felesége Ildi segítette, aki nagyon tapasztalat caddynek számít, hiszen korábban Roland mellett jó néhány Challenge Tour-on ott volt.

„Ő egy igazi Backstage! Mindig ott volt mögöttünk az elmúlt években! Feleségként, anyaként és caddyként. Mindig van a pályán egy megnyugtató mondata, sőt alkalomadtán egy-egy élesebb meglátása, amely mindig ad nekünk valami pluszt. Nagyon köszönöm neki! Akárcsak Rolandnak… Milyen érdekes az élet. Eddig én voltam az edzője, most pedig ő segített abban, hogy egy stabil swinggel vághassak bele a versenyszezonomba” – zárta gondolatait Hahn Árpi, aki lépésenként halad előre. Idén a szenior, illetve a felnőtt Czech PGA Tour versenyein indul, jövőre pedig még egy szinttel feljebb lép. Az osztrák és német szenior megmérettetéseket nézte ki magának.

 

 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook