Felmond és hazajön a pókeren 57 milliót nyert magyar blöffkirály

Felmond és hazajön a pókeren 57 milliót nyert magyar blöffkirály

Györgyi Krisztián öteurós nevezési díjú selejtezőből jutott döntőbe és végül 184 ezer eurót (57 millió forint) nyert egy montecarlói pókerversenyen. A Németországban élő hobbipókeres ezután rögtön fel is mondott a munkahelyén és hazaköltözik – írja az Index.

Györgyi már a döntőbe sem akárhogy jutott be, az utolsónak felcsapott lap mentette meg, amit eksztatikus diadalkört futva ünnepelt meg, közben sűrű káromkodással éltette magát. „Bazmeg, mi van, mi van, mi van?! Gyuri vagyok a hegyről!” – idézte az Index a hobbipókerest.

Ezek után a döntőben zseniálisan blöffölt és néhány nap alatt világhírűvé, nem mellesleg pedig nagyon gazdaggá vált. Györgyi Krisztián a Kossuth Rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy még Magyarországon többféle sportágat is kipróbált, az álma pedig az volt, hogy a Veszprémben kézilabdázhasson. „Kaptam egy esélyt, de azt mondták, hogy jó vagyok, de alacsony” – mondta. A játékos nyolc éve költözött ki Németországba, ahol fémipari szakmunkásként dolgozott. Amikor nyert, azonnal beadta a felmondását, és tervei szerint hazaköltözik a családjához.

A Kossuth Rádiónak elmondta, hogy a főnöke és minden kollégája kiröhögte az pókeres ötlet miatt, nem is akartak neki szabadságot adni. "Másnap bepipultam. Egyszer kaptam az életemben egy ilyen lehetőséget, még életemben nem játszottam ilyen nagy versenyen, mert hát normális embernek nincs ötezer eurója, hogy benevezzen. Másnap bementem a főnökhöz és megmondtam neki, hogy ha nem kapok szabadságot, akkor a mai naptól nem jövök többet" – mesélte.

A nyereménye felét lakásra költi, illetve a jogosítvány megszerzését is ebből a pénzből fogja finanszírozni. Ugyanakkor itt nem állna le, szerinte nem elképzelhetetlen, hogy a barcelonai versenyen már a PokerStars szponzorált játékosként fog indulni.

hvg.hu

 

 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook