Hétvégére megérkezhet a tél

Hétvégére megérkezhet a tél

Az eddigi téli időszak eddig enyhébb arcát mutatta. A január időjárás szempontjából inkább volt kora tavasz, mint zord tél. A hét második felében viszont borongós, szürke napok várhatóak, hétvégén pedig jön a lehűlés, helyenként havazásra is lehet számítani. Lássuk a részleteket.

Pénteken csökken ugyan a csapadék, folytatódik a lehűlés. Északkeleten gyenge fagyra is számíthatunk, majd délután 3-8 fokig emelkedik a hőmérséklet. Sokfelé ködös, nyirkos reggel után gyenge csapadék leginkább délen alakulhat ki. A megélénkülő északias szelet a Dunántúlon és északkeleten kísérhetik erős lökések. Továbbra is túlnyomóan felhős idő lesz jellemző, a szelesebb tájakon szakadozhat fel a felhőzet. Este és az éjszaka folyamán a nyugati országrészben és délen várható gyenge csapadék, mely a Dunántúl magasabb pontjain, majd délelőttig egyre nagyobb területen havas esőbe, havazásba válthat át.

Hétvégére téliesebb hőmérsékleti értékek várhatók, vasárnapra virradóan országos fagy is kialakulhat, az Északi-középhegységben -6, -8 fokig is lehűlhet a levegő. Ezeken a napokon már többfelé előbújik a nap, de elszórtan hózáporokra, gyenge havas esőre, hószállingózásra is van esély.

(Forrás: időkép)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook