Őrizetbe vették a marseille-i késelési merénylet elkövetőjének egyik fivérét

Őrizetbe vették a marseille-i késelési merénylet elkövetőjének egyik fivérét

Az olasz terrorizmusellenes nyomozó-igazgatóság Ferrarában találta meg Ahmed Hanadzsinak, az október elsején Marseille-ben késeléses merényletet elkövetett tunéziai férfinak az egyik fivérét.

A 30 éves Ahmed Hanadzsi egy héttel ezelőtt a dél-franciaországi Marseille főpályaudvaránál késelt meg két nőt "Allah akbar!" kiáltással. A férfit járőröző katonák lelőtték.

Olasz sajtóértesülések szerint a most elfogott Anis Hanadzsi a testvére által Marseille-ben elkövetett merénylet után hagyta el Tunéziát, hajóval átkelt Szicíliába, majd innen eljutott Ferraráig.

Mint kiderült, Ahmed Hanadzsi 2008 és 2014 között a közép-olaszországi Aprilia városában egy olasz nővel élt házasságban. Utoljára késő tavasszal járt Apriliában.

Anis Hanadzsi ellen a francia hatóságok a merénylet után nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Az Emilia-Romagna tartománybeli Ferrarában szombaton történt hatósági akcióról az olasz terrorizmusellenes nyomozó-igazgatóság, a Digos semmilyen információt nem bocsátott ki.

Ahmed Hanadzsi másik két fivérét, Emma és Anouar Hanadzsit Tunéziában vették őrizetbe. Ezt a tunéziai hatóságok közölték, de olasz sajtókommentárok szerint az a bejelentés nem vehető biztosra. 

Az olasz hatóságok Ahmed Hanadzsi olasz exfelesége ellen is vizsgálatot indítottak terrorizmus pártolása címén. A nő jelenleg volt férje tunéziai szülővárosában él.

MTI

 

 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
4
5
6
7
10
11
12
13
17
18
19
20
21
24
25
26
27
28

 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook