Táplálkozás

Hozzávalók (2 személyre):

A Bircher müzli (a „muezli” szó keveréket jelent) magas tápértékű, vitamindús és nyomelemekben gazdag készítmény, melyet a 19. század végén egy svájci táplálkozástudománnyal foglakozó orvos, Bircher-Benner állított össze. A müzli hamar népszerűvé vált Svájcban, Németországban és az angolszász területeken, s különböző márkaneveken került kereskedelmi forgalomba, és mindenféle variációja lehetséges. A klasszikus összetétel: zabpehely, búzacsíra, mandula, mazsola és reszelt nyers alma, amit kis cukrozott tejjel és citromlével locsolnak meg.

Hozzávalók:
A mandulás tésztamorzsához:

Minden együtt volt, hogy bébi kiszerelésű fogást készítsek. Persze a címben használt, igencsak taszító kifejezés gasztró vonatkozásban csak ízlés pukkasztó szófordulat, mert a bébi csirke, vagy a bébi kifli burgonya vagy az aprócska bébi paradicsom, meg a méreteit tekintve bébiként funkcionáló gyöngyhagyma így együttesen sem ébreszt elutasítást, semmi köze a tiltott, tabudöntögető erőszakhoz.

Szójatejből készül a tofu, más néven szójababsajt, ami a vegetáriánusok legfőbb húspótló élelmiszere.

Sokat hallani a tönkölykenyér hasznáról, de vajon tudja-e, miért olyan egészséges? Ismerje meg a hatásait!

Még tavaly is az volt a véleményünk, hogy a túlvariált, nehéz, terjengős fogások jellemezték a helyet. Az idén viszont felfrissült, kivirult, modernizálódott az étlap, új koncepció jelent meg az étteremben, a tulajdonosok kifejezett szándékának megfelelően: megújítani a konyhát, felvenni a mai gasztronómia fonalát, csatlakozni – persze a hagyományok megőrzésével – az aktuális trendekhez. Ez a dicséretes törekvés határozottan megnyilvánul az étlapon szereplő fogásokban , az alapanyagoktól kezdve az elkészítési eljárásokon túl az adagokig , és akár a dekorációig is.

Az olasz konyháról általában a spagetti és a pizza jut eszünkbe, pedig ugyanolyan nagy jelentősége van az olasz konyhában a különböző húsoknak, levesnek és számos édességünk is az olasz cukrászoktól eredeztethető.

Lehet magyar minőségi sonka brand? – kérdeztük három héttel ezelőtt, a második részben a Gasztrobizarr blog szerzőjét Madridig követjük és megismerkedünk a világ legjobb sonkájával.


 


 


 

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28

Közösségi oldalaink



Média ajánlat - impresszum

Facebook