Táplálkozás

Lehet édes és sós is. Ha édes, akkor gyakran cukormáz borítja. A sós változatot fűszerezhetjük hagymával, borssal, édesköménnyel, ánizzsal, különleges sókkal, sajttal. Az enyém édesköményes lett. A taralli a bagelhez annyiban hasonlóan készül, hogy sütés előtt forró vízben kell a tésztakarikákat megfőzni. De itt a végeredmény egy száraz karika. Borba mártogatva is fogyaszthatjuk. Hosszú ideig eltartható, ideális ajándék lehet belőle, szépen becsomagolva.

Természetesen ezt a véleményt a franciák nem osztják. Egy biztos, az ország sokszínűsége – a francia-rokon Vallónia, és a holland Flandria, a német kisebbség, és a virtuálisan létező belga - a gasztronómiáját is megpecsételi: Az elegáns francia cuisine, a német stílus és a laktató flamand házi koszt szerencsés ötvözetének nevezhetnénk a belga konyhát. Kevésbé különleges, mint a francia, de mennyiségileg megelőzi azt: míg a franciák elegánsan tudnak egy falatot egy óriás tányéron elhelyezni, a belgák ugyanezt étellel púposan megrakott tányérban teszik.

Hozzávalók (2 személyre):

A Bircher müzli (a „muezli” szó keveréket jelent) magas tápértékű, vitamindús és nyomelemekben gazdag készítmény, melyet a 19. század végén egy svájci táplálkozástudománnyal foglakozó orvos, Bircher-Benner állított össze. A müzli hamar népszerűvé vált Svájcban, Németországban és az angolszász területeken, s különböző márkaneveken került kereskedelmi forgalomba, és mindenféle variációja lehetséges. A klasszikus összetétel: zabpehely, búzacsíra, mandula, mazsola és reszelt nyers alma, amit kis cukrozott tejjel és citromlével locsolnak meg.

Hozzávalók:
A mandulás tésztamorzsához:

Minden együtt volt, hogy bébi kiszerelésű fogást készítsek. Persze a címben használt, igencsak taszító kifejezés gasztró vonatkozásban csak ízlés pukkasztó szófordulat, mert a bébi csirke, vagy a bébi kifli burgonya vagy az aprócska bébi paradicsom, meg a méreteit tekintve bébiként funkcionáló gyöngyhagyma így együttesen sem ébreszt elutasítást, semmi köze a tiltott, tabudöntögető erőszakhoz.

Szójatejből készül a tofu, más néven szójababsajt, ami a vegetáriánusok legfőbb húspótló élelmiszere.

Sokat hallani a tönkölykenyér hasznáról, de vajon tudja-e, miért olyan egészséges? Ismerje meg a hatásait!

Még tavaly is az volt a véleményünk, hogy a túlvariált, nehéz, terjengős fogások jellemezték a helyet. Az idén viszont felfrissült, kivirult, modernizálódott az étlap, új koncepció jelent meg az étteremben, a tulajdonosok kifejezett szándékának megfelelően: megújítani a konyhát, felvenni a mai gasztronómia fonalát, csatlakozni – persze a hagyományok megőrzésével – az aktuális trendekhez. Ez a dicséretes törekvés határozottan megnyilvánul az étlapon szereplő fogásokban , az alapanyagoktól kezdve az elkészítési eljárásokon túl az adagokig , és akár a dekorációig is.


 


 


 

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Közösségi oldalaink



Média ajánlat - impresszum

Facebook