Ünnepi koktélreceptek

Ünnepi koktélreceptek

Alkoholos és alkoholmentes italok

Különböző kultúrákban különböző hagyományai vannak az ünneplésnek, melyek generációkon át öröklődnek. Összejönni és megemlékezni egy különleges alkalomról remek okot szolgáltat arra, hogy igyunk és tósztot mondjunk régi emlékeinkre és újabbakat éljünk át. Ehhez kívánunk hozzájárulni, néhány üdítő, finom, ízletes koktéllal, melyek garantáltan feldobják az közelgő ünnepeket.

 

Alkoholos italok:

 

Black Velvet (Fekete bársony)

Hozzávalók:
Guinness
pezsgő (hűtve)

 

A Balck Velvet egy nagyon egyszerű és elegáns koktél egy kis csavarral. Öntsd a Guinness-t egy pezsgőspohárba, majd óvatosan úsztass a tetejére egy réteg pezsgőt. Úsztatáshoz használd egy teáskanál domború oldalát. Ha így folyatod a pezsgőt a sörre, szép, rétegelt italt fogsz kapni.
 


Mai Tai

Hozzávalók:
30 ml világos rum
30 ml sötét rum
15 ml narancscuraçao
7 ml egyszerű szirup
7 ml mandulatej
1 lime leve
jégkocka

Díszítés:
ananászgerezd, cseresznye és citromspirál

 

A klasszikus Mai Tai elkészítése nem egyszerű, de annál örömtelibb a végkifejlet. Az egyszerű sziruphoz használj 2 rész cukrot egy rész vízhez, rakd az összetevőket egy forralóedénybe, és lassú tűzön melegítsd, amíg a cukor fel nem olvad. Hűtsd le, és öntsd egy üvegbe. Hűtőben tárolva hosszú ideig felhasználható marad.

 

Ha ezzel megvagy, az egyszerű szirupodat az összes többi hozzávalóval együtt keverd össze jéggel (ha van shaker a háznál, rázd össze), majd szűrd le egy pohárba. Díszítéshez cseresznye, ananász és citromspirál dukál.  

 

A teljes cikket elolvashatod a Zsiráf Magazin decemberi számában.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook