Magyar fagyi nyerte az élelmiszeripari Oscart!

Magyar fagyi nyerte az élelmiszeripari Oscart!

Csillagot kapott a magyar fagylalt a nívós gasztroversenyen

A Great Taste Awards az angol Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak az élelmiszeripar Oscarjaként emlegetnek világszerte. 2017-ben több mint 12 ezer darab terméket neveztek a versenyre számtalan kategóriában. Az 500 fős zsűri 62 napon keresztül kóstolta az egyes kategóriák nevezett termékeit, míg kialakult a csillagosok köre.

A szervezők szerint a Grate Taste csillagjai és logója tulajdonképpen egy jelzés a fogyasztók felé mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárol. Bár több magyar cég is rendszeresen jól szerepel a Great Taste megmérettetésén, a fagylalt kategóriában idáig még senkinek nem sikerült nyernie a hazai termékek közül.

Az idei év ezért is számít úttörönek, hiszen végre egy magyar készítésű fagylalt is nyert elismerést. A zsűri összesen 4 csillaggal jutalmazta a Bonbonier Csokoládé Manufaktúra három különböző ízű fagylaltját. A legfinomabb édességnek a vilmoskörte vanília ízt választották, amiben a citrom, a vanília és a körte ízvilága keveredik. Ezen felül pedig egy-egy csillagot kapott még a praliné és a vanília íz is.

 

 

Nagyon örülünk ezeknek a díjaknak, hiszen a fagylalt egy teljesen új terület a cég életében. A bonbonokkal és csokoládékkal már több évben több díjat is nyertünk, de idén először neveztünk fagylaltokkal. Nemrégiben nyílt meg a Király utcában a Bonbonier első üzlete, ahol a klasszikus bonbonok és csokoládék, nyalókák mellett természetesen a nyári időszakban fagylaltot is kínálunk. Ennek nyomán születtek a fenti díjnyertes fagyik is és büszkék vagyunk, hogy a világ egyik legrangosabb gasztro versenyének számító Great Taste Awardson már az első évben ilyen sikereket értünk el. – nyilatkozta a Bonbonier Csokoládé Manukfaktúra chocolatierje, Erdélyi Nóra.

 

 

 Ha te is szeretnél csodájára járni ennek a fagylaltkülönlegességnek, akkor látogass el a Király utca 38-be, ahol megkóstolhatód az összes díjnyertes finomságot.

(Forrás: hir24, Képek: bonbonier)

 


 


 

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
5
6
9
11
12
13
16
18
19
20
23
25
26
27
30

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook