A nyár hűvös sztárjának legforróbb titkai

A nyár hűvös sztárjának legforróbb titkai

Kevés dolog hat hűsítőbben a kánikulában, mint egy finom fagylalt

Ha fagylaltról van szó, akkor természetesen mindenkinek meg van a maga kedvence. Legyen szó akár tölcséres, poharas, gombóc vagy gépi fagyiról, vagy az ízek iránti elkötelezettségről.


Az alapanyagok minden helyen változnak, akárcsak az elkészítés módja, így a végeredmény is. Ezért nem árt, ha odafigyelünk hol is állunk meg ezért a könnyű nyári finomságért.


A fagylalt nem igényel sokféle alapanyagot, de itt is fontos, hogy minden jó minőségű legyen. Tej, tejszín, tojássárgája és ízesítés - ilyen egyszerű a dolog! Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenhol így készítik. Sokan trükközhetnek az alapanyagokkal, általában spórolási céllal.


Ám, hogy ránézésre milyen az igazán jó fagylalt, nem mindenki tudja megállapítani. Szóval néhány jótanács a hideg desszerttel kapcsolatban.


Fontos, hogy kulturált, tiszta helyen vásároljunk fagyit, ez nem is vitás. Mivel nem mindig egyszerű első pillantásra megállapítani, hogy elég higiénikus-e az árus keze, illetve az eszközök, amivel kiméri nekünk. 


Gyanakodhatunk, hogy gyengébb minőséggel van dolgunk, ha fakóbb a színe, vagy ha éppen minden fagyi hasonló színezésű.


Az árán egész jól lelehet szűrni, hogy milyen minőségű az ott kapható fagylalt. Nyilván a drága, 250-300 forintos gombóc önmagában nem garancia a jó alapanyagra, de az ennél jóval olcsóbb terméknél biztos, hogy valamin spórolnak.


A cukrászok azt mondják, ha túl sok cukor van a fagyiban, akkor az folyós lesz vagy nyúlós. A fehérje habosít és levegőssé tesz, a zsír pedig a selymességet adja meg. Ezt a három tulajdonságot kell egyensúlyba helyezni ahhoz, hogy az igazán jó fagyit kapjunk.


És persze ott van a mértékletesség is. Nem kell túlzásba vinnünk, 2-3 gombóc bőven elég kell legyen. Ne feledjük a fagyi desszert! 

 


 

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
4
7
8
9
10
11
14
16
17
23
24
25
28
30
31

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook