Újabb fontos sportesemény Magyarországon a Vizes VB és a Judo VB után

Újabb fontos sportesemény Magyarországon a Vizes VB és a Judo VB után

Rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai kvalifikációs világkupa

A rövidpályás gyorskorcsolya olimpiai kvalifikációs világkupát a 2017/2018-as szezonban az Audi támogatja, a sorozat 1. állomása Budapesten lesz, a volt Syma Csarnokban, a Budapesti Olimpiai Központban. Sok ország kiváló versenyzője indul (eddig 42 ország jelezte a részvételét), minden versenyzőnek megvan a maga története, de közülük kettőé igazán egyedi. Magyarország egyik legjobb korcsolyázója Liu Shaolin Sándor és a britek legjobb női versenyzője Elise Christie egy párt alkotnak. Két országban élnek és gyakran együtt edzenek a két nemzeti válogatottal. Legutóbb Elise töltött pár napot Budapesten, de mi elsősorban Sándornak drukkolunk.

Több napos munka után a jégkészítők befejezték az építést és áll a jég a budapesti BOK csarnokban, ahol az Audi ISU rövidpályás gyorskorcsolya világkupát rendezik, nem csekély téttel. Az ISU (Nemzetközi Korcsolázó Szövetség) a négy olimpiai kvalifikációs versenyen (a budapesti lesz az első állomás szeptember 28. és október 1. között) elért pontszámok alapján állapítja meg, hogy mely ország hány versenyzővel képviseltetheti magát a jövő évi téli olimpián Dél-Koreában. Ez egy mobil pálya, a BOK csarnok padlójára hűtőcsöveket fektettek, a jégpálya szélén helyezkedik el a hűtési gerincvezeték, és kívül, közvetlenül az épület mellett állnak a hűtőgépek, hűtőkompresszorok. A jég vastagsága 7,5 cm, a hőmérséklete mínusz 7 C fok, ami megfelel az ISU előírásoknak. Mozgatható szivacstáblák veszik körül a 60×30 méteres pályát. Ez a közvetlenül a rövidpályás gyorskorcsolya számára kifejlesztett rendszer a sportolókat védi egy esetleges bukás esetén. A szivacsok nincsenek rögzítve a talapzathoz, csak egymással érintkeznek egy heveder szerkezet segítségével, így képesek szükség esetén elmozdulni, ezzel is csökkentve a sportolóra ható erőket.

A szervező bizottság egyidejűleg bejelentette, hogy a világkupa első két napján, jövő hét csütörtökön és pénteken ingyenes lesz a belépés az eseményre.

 

Dr Horváth Dávid

 

 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook