Egy hét extra szabadság, ha eljárnak edzeni

Egy hét extra szabadság, ha eljárnak edzeni

Ha legalább heti három órát töltenek edzéssel, egy hét plusz szabadságot kapnak – döntötte el a Mimer, egy svédországi szoftvercég vezetése. Az ötletet tett követte, és az alkalmazottak jó része a felhívásra nekiállt sportolni, azóta pedig több más svéd vállalat is elindított hasonló programot.

A vezetőség célja elsősorban az volt, hogy találjon valamilyen módot a munkahelyi stressz csökkentésére, mivel minden második alkalmazottjuk stresszre panaszkodott. Ennek egyik legjobb módja a sport. De hogyan tudják rávenni őket?

Antonio Paramio, a cég egyik alkalmazottja azt mondja, eleinte azt gondolta, nehéz lesz a heti három edzés, és nagyon fáradt lesz majd tőle. Ennek azonban épp az ellenkezője történt: mióta rendszeresen edz, fittebb és jobban alszik. “Jó érzés látni, hogy mennyit edzettem már. Az már csak a hab a tortán, hogy miközben valami olyat csinálok, ami jó érzés, még extra szabadságot is kapok érte.”

Wivecka Ljugnh, a cég HR igazgatója azt mondja, egészséges alkalmazottakat akartak. “Csökkenteni akartuk a stresszhez köthető megbetegedések számát, mert azt láttuk, hogy az irodából egyre többen szenvednek ilyenben.” Az már csak járulékos haszon, hogy az alkalmazottak a rendszeres mozgástól egészségesebbek, sportosabbak és jobbkedvűek lesznek.

Kép forrása: “Photo by www.localfitness.com.au” via Wikimedia Commons

Forrás: hu.euronews.com

 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
21
22
23
24
27
28
29
30

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook