Télen is fitten

Télen is fitten

Legtöbben még olyan hidegben is szeretnénk fittek maradni, amikor már két lépés után jeges borzongás költözik a bőrünk alá. Többféle megoldást is találhatunk, hogyan maradjunk formában télen.

Legkézenfekvőbb bérletet venni egy fitneszklubba, ahol számos aerobic óra közül választhatunk, kellemes hőmérsékletű teremben végezheztjük futó- vagy egyéb kardio edzéseinket, vagy kihasználhatjuk az alkalmat, és megdolgoztathatjuk izmainkat a fitneszgépeken, hiszen ez az egyik legjobb zsírégető módszer. Az edzőteremben töltött kemény munka jutalma lehet a relaxáló szaunázás, ahol végképp kizárhatjuk a kinti hideget a tudatunkból.

A telet persze az előnyünkre is fordíthatjuk, hiszen ez az egyetlen időszak, amikor síelhetünk, korcsolyázhatunk vagy snowboardozhatunk. A téli sportokkal persze nem tudjuk kiváltani a heti három vagy négy edzésnapunkat, de hétvégenként érdemes az edzőterem helyett a havas lejtőket választani, akár egy-egy napra is, hiszen a hazai pályákat is kiválóan karbantartják.

 

 Ha mégsem tartanak vissza a mínuszok és a jeges járdák a kinti edzéstől, mindenképpen öltözzünk megfelelően, és vegyünk csúszásmentes futócipőt. Próbáljunk annyi réteget magunkra venni, amennyiben nem fázunk, de a mozgásban nem akadályoz. Figyeljünk arra, hogy a legalsó réteg nedvszívó anyag legyen, és ne álljunk meg futás közben, mert könnyen megfázhatunk.

Bármilyen sportot vagy helyszínt választunk, egy biztos: a mozgástól felébresztett endorfinjainktól a tél is kevésbé lesz hideg és sötét.

 

Írta: Spatrend Online

 

 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook