2019: jön a fordulópont a televíziózásban

2019: jön a fordulópont a televíziózásban

Internet killed the TV star – fogalmazhatnánk át a The Buggles 1979-es népszerű slágerének szövegét, mert ahogy a videó lassan maga alá temette a rádiózást, úgy lesz ugyanez a sorsa a televíziónak az internet ellenében.

 

Szomorú mérföldkőhöz érkezik a televíziózás jövőre (legalábbis saját maga szempontjából): 2019-ben az internet-használat globálisan eléri, majd egy évvel később le is körözi ezt a médiumot, több tartalmat nézünk majd az interneten, mint amennyit a televízión.

A Zenith médiaügynökség napokban közzétett előrejelzése szerint 2019-ben már ugyanannyi tartalmat nézünk neten, mint amennyit televízión, és ezután a netes tartalomfogyasztás elhagyja majd a tévét. A mostani előrejelzések szerint jövőre naponta átlagosan 170,6 percet fognak az emberek online tartalommal tölteni (ebbe beletartozik a tévézés, a chatelés, a zenestreamelés, videók nézése, közösségi média használata), és ez valamivel már meghaladja majd a televíziózásra fordított 170,3 percet.

©

Az olyan platformoknak, mint a YouTube vagy a Netflix, valójában a televízió volt a nagy vesztese, hiszen ezekről az oldalakról könnyebben lehet a felhasználókat érdeklő videókhoz, filmekhez, sorozatokhoz jutni, mint a tévéből (és akkor az illegális letöltésekről ne is beszéljünk). Ráadásul az internethasználat immár mobil eszközökről is megoldott, így a felhasználók – élethelyzetükről függően – bármikor elérhetik a kívánt tartalmakat. Csupán egyetlen adalék ehhez: jelenleg az összes médiafogyasztás közel egynegyede (24 százalék) mobilról történik, míg 2011-ben ez az érték csupán 5 százalék volt.

hvg.hu

 

 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook