Itt az első film, amelyben pusztán azzal tudja befolyásolni a cselekményt, hogy nézi a mozit

Itt az első film, amelyben pusztán azzal tudja befolyásolni a cselekményt, hogy nézi a mozit

 

Nem szokványos filmnézésre invitál egy rendező és új fejlesztése. A mozizóknak az EEG-hez hasonló készüléket is viselniük kell a vetítés alatt. Nem véletlenül: a rendező azt ígéri, az így befogott agyhullámok folyamatosan alakítanak valamit filmje, a The Moment cselekményén, a néző pedig lényegében gondolataival (agyi aktivitásával) tudja formálni a látottakat.

EEG készülékekkel általában csak rendelőkben, kórházakban találkozni, egy filmkészítő azonban komoly mozieszközként is tekint a pszichés működés követésére alkalmas technikára: olyan filmet készített, amelyben a látottak és hallottak fizikai ráhatás nélkül, pusztán a néző agyi aktivitásától függően képesek változni.

Az MIT Technology Review szerint az élmény gyakorlatilag adok-kapok módszer alapján működik: a The Moment cselekménye a néző érzései alapján folyamatosan módosul, ami így visszahat, ezáltal újabb emóciót kiváltva a mozizókból, és így tovább.

A nagyjából félórás produkciót persze nem alkalmas tömeges, moziméretű közönség szórakoztatásra, de egy kisebb, maximum 6-8 főből álló társaság egészen új élményeket tapasztalhat meg. Ráadásul többszöri újranézésre sem lesz unalmas, Ramchurn ugyanis úgy 101 billiónyi alternatívát és annak megfelelő befejezést ültetett belé. Ha már számok: a filmhez háromszor annyi felvételre és hatszor annyi audioanyagra volt szükség, mint egy normál mozi esetében.

hvg.hu

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook