Új mobilgyártó jött Magyarországra, 90 ezer forintért adnak egy csúcstelefont

Új mobilgyártó jött Magyarországra, 90 ezer forintért adnak egy csúcstelefont

Talán nem túl meglepő módon kínai az a vállalat, amely most belépett a magyar piacra. Olcsó telefonokkal szeretnének vásárlókat szerezni, erre jó példa a most behozott aktuális csúcsmodelljük és árcímkéje is.

Néhány éve még igencsak ismeretlenül csengett itthon a Xiaomi és a Huawei neve is, mára azért legalább az egyiket nagyjából mindenki ismeri. Az új jelentkező a hazai forgalmazást a napokban elindító Doogee.

A cég közlése szerint alapvetően két dolgot tartanak fontosnak. Egyrészt a “kiemelkedő ár-érték arányt”, ami olcsón jó telefonokat szokott jelenteni, másrészt pedig a készülékek szerethető külsejét.

A magyar piacra belépéshez az 5,5 hüvelykes Doogee Mixet választották, ami a gyártó szerint “az egyik legkisebb keret nélküli okostelefon” a piacon. Mint tudjuk, a “keret nélküli” kifejezésen jelenleg minden egyes gyártónál azt kell érteni, hogy majdnem nincs káva a készüléken. A képernyő alatt és fölött mindenkinél látszik a fekete keret, de a legtöbbeknél egy vékony csík még a két oldalon is. A Doogee Mixnél három oldalt nagyon vékony, és csak alul van hagyományos, vastagabb keret. A vékonyításnak köszönhetően az 5,5 colos mobilt egy nagyjából 5 hüvelykes telefonnál megszokott házban sikerült megcsinálni.

A márka aktuális csúcsmodelljének a hátlapjára kettős kamera került, amelyben az egyik lencse 16, a másik pedig 8 megapixeles. A részletek gazdag visszaadásán együtt dolgoznak, a másodlagos szenzor ráadásul képes mélységélességet is mérni. A gyártó ígérete szerint a fókuszáláshoz mindössze 0,1 másodpercre van szüksége a készüléknek.

A telefont 4 és 6 GB RAM memóriával szerelt változatban is gyártják, itthon utóbbi, tehát a csúcsverzió kapható, mégpedig 90 ezer forintos áron. Ennyi pénzért a fenti ígéretek szépen, de nagy kérdés persze, hogy a gyakorlatban mit képes valóra váltani és milyen élményt ad a készülék, melynek tesztelését már tervezzük.

A gyártó úgy tervezi, hamarosan újabb modelleket is kiadnak itthon, köztük három olyan modellt is, melyek a szokásosnál hosszabb üzemidőt ígérnek.

hvg.hu

 

 
 
 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
4
5
6
7
10
11
12
13
17
18
19
20
21
24
25
26
27
28

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook