A jövő bűnüldöző járgánya már Dubajban

A jövő bűnüldöző járgánya már Dubajban

Dubajban már körvonalózodik a jövő bünüldöző szerveinek kisegítő egysége

A legmodernebb technologiával felszert robotkocsi akár az év végétől valósággá válhat. Dubajjal kapcsolatban már megszokhattuk, hogy ott mindenből a legjobbat, a legértékesebbet és a legmodernebb eszközt választják, legyen szó tömegközlekedésről, repülésről vagy bármiről, amiben szerepet játszik a modern technika.

 

A legújabb ötlet egy önműködő mini rendőrautó, ami akár már az év végén szolgálatba állhatnak Dubaj utcáin. A tervek szerint ezekkel a járművekkel akarják forradalmasítani a bűnözők elkapását, javítani a közbiztonságot.

 

Az okos rendőrautók minden szokatlan és törvénytelen tevékenységet képesek lesznek felismerni. Ezeket a rendfenntartó járműveket drónokkal is felszerelik, így ha olyan terepre téved a robotjárőr, amelyen képtelen áthaladni, a kvadrokopterek folytatják a bűnüldözést.

 

Minden ilyen eszközt egy dubaji rendőrségi központból fognak irányítani, ahol egy szakember fogja felügyelni a működésüket. A diszpécer pedig egy képernyőn keresztül mindent láthat, amit a jármű, akárcsak egy térfigyelő kamera esetében.  Az viszont, hogy valójában mennyire lesznek elterjedtek és hasznosak ezek a minikocsik,még a jövő zenéje.

 

 

(Forrás/Borító: Lokál)

 
 
 
 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
21
22
23
24
27
28
29
30

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook