Negyven nap, negyven éjszaka

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy Mikhail Morozov megütötte élete első hole in one-ját. A sors mintha csak felvezette volna nekünk Misa hosszabb interjúját, mely nem sokkal az együtéses siker előtt készült.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy Mikhail Morozov megütötte élete első hole in one-ját. A sors mintha csak felvezette volna nekünk Misa hosszabb interjúját, mely nem sokkal az együtéses siker előtt készült.

Misa egyetemista lett, és ez korántsem jelenti azt, hogy fel kellett hagynia kedvenc szenvedélyével. Éppen ellenkezőleg. Óráit úgy állítja össze, hogy mellette a golfban is 100%-osan tudjon teljesíteni. A télen Amerikában versenyző, majd hóban-fagyban edző fiatal fiú örömmel válaszolt a Hungarian Golf kérdéseire.

„Nagyon jól telt a telem, november közepétől Amerikában voltam negyven napig, és eközben három versenyen is rész vettem, mondhatom, hogy jó eredményeket értem el. Januártól elkezdődött Bécsben az egyetem, és amikor csak tehettem, akkor mellette természetesen golfoztam is. Kinn a hidegben hetente négy alkalommal edzettem, lehetett bármilyen is az idő.” – kezdi Misa.


Milyen versenyeken vettél részt Amerikában?
November 22-én érkeztem Amerikába és az első versenyem a Miami Dade Amateur Championship volt, november végén. Ez azt jelenti, hogy körülbelül egy hetem volt a felkészülésre. A Miami Links Golf Club pályáján zajlott a megmérettetés, egész jól játszottam (72-71-72=215), ötödik lettem, öt ütéssel elmaradva az első helyezettől, aki egy fiatal svéd srác volt.

A második versenyem december 3-5 között zajlott le a Jacaranda Golf Club east és a west szakaszain. Ez volt a Broward County Amateur Championship. A pálya itt érezhetően nehezebb volt, ráadásul az idő is sokkal szelesebb lett ezekben a napokban, ennek ellenére második lettem végeredményben.

Az utolsó versenyem a Dixie Amateur volt, ahol több mint 300 induló lépett pályára, és voltak közöttük top amerikai játékosok is. Ott két pályán játszottunk: Inverarry GC és Heron Bay Golf Club. A verseny december 17-21-ig tartott. Sajnos csak 3 versenynapon élvezhettük a játékot, mivel az rögtön az első nap délutánján zuhogni kezdett az eső, és csúsztatták a versenyt. Nekem akkor még éppen szakaszom volt hátra, befejeztem a játékot, viszont a következő napon azok játszottak, akiknek még folytatniuk kellett a szakaszokat, akik pedig előző napon végeztek, azok kaptak egy pihenőnapot. Végül megosztoztam a 27 helyért egy 72-69-71=212-es eredménnyel.

A második és a harmadik verseny között eltöltöttem egy napot a Pelz short game iskolájában, ahol tanultam jó néhány új dolgot, és közben még Brett-el is találkoztam, így tudtunk gyakorolni egy kicsit.

Mennyire nehéz összeegyeztetni az egyetemet és a golfot?
Szerencsére az egyetemet és a golfot úgy tervezem össze, ahogy nekem jó, ez azért megkönnyíti a helyzetem. Az egyetem nagyon rugalmas, én választok tantárgyakat, és igyekeztem olyanokat választani, melyek általában reggel vagy este kötnek le, és így mindig van idő a napi edzésre. Ez egyébként 3-4 napig van így, ezek az iskolanapok, a többi szabadnapomat már Budapesten töltöm.

 

A téli edzések mennyire voltak nehezek a fagyos pályán?
Január óta edzettem kinn a hidegben Bécsben. Érdekes volt, hogy egyszer a fagyos földről ütöttem a labdát, egyszer pedig a mocsaras talajról. Jó volt látni azt, ahogy a pálya folyamatosan készül a tavaszra, és a klubok belépnek a szezonba.

A gyakorlás mellett hogyan készültél, hogyan tartod formában magad?
Egyszer egy héten kondizom, ahol a legfontosabb a futás, ami fontos az állóképességhez, és a gyengébb bal oldalamat edzettem, hogy az oldal különbségeket kiegyensúlyozzam, ami a hátizmok és a karizmok erősítését jelenti.

Hogy érzed, hogy sikerült a felkészülés a szezonra?
Én úgy érzem, hogy jobban felkészültem, mint 2010-ben, de erről majd úgyis az eredményeknek kell beszélniük. Meglátjuk!

Milyen versenyeken vettél eddig részt?
A szezonban eddig egy versenyen voltam, április elején az Ebreichsdorfi pályán, az Internationale Vierer Meisterschaft versenyén, ahol két napig párban kellett játszani. Az első nap best ball-t játszottunk, ahol a 67-es eredményünkkel a negyedik helyen álltunk. A második napon következett a foursome, ahol a legjobb eredmény hoztuk. Az erős szélben 74-et ütöttünk, játszottunk többek között egy eagl-t is, és érdekesség, hogy egy flightban voltunk Matthias Schwab-al. Az eredményünket tekintve így szétütésbe kerültünk az első helyért egy profi párral, akik egyik tagja az Alps Tour-on, másikuk a Challenge Tour-on játszik, de a második lyukon elveszítettük a csatát, így a dobogó második foka lett a miénk, viszont nagy örömmel tölt el, hogy az amatőrök közül azért mégiscsak az első helyet sikerült megszereznünk.

Hogy néz ki az idei versenynaptárad?
A versenynaptáram még nincs pontosan kész, de elárulom, hogy minimum tíz versenyt tartalmaz az idei évben. :) Annyit tudok jelen pillanatban, hogy Svédországban játszom május végén, júniusban Oroszországban, júliusban Ausztriában és Németországban, augusztusban Törökországban, és van még egy pár verseny, de ott még döntés előtt állok, hiszen szerencsére van lehetőségem kiválasztani, hogy hol szeretnék indulni.


Van jelen pillanatban valami gyengepontod a pályán?
Talán a hosszú vasaimat nevezném meg, mert néha irányíthatatlan tud lenni. Egyébként a rövidjátékomon még kell dolgozni, még nem mindig van ott, ahol szeretném, ezen mindenképpen gyakorolnom kell, hiszen a puttok nagyon fontosak.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés