Álom, édes...

A Magyar Golf Szövetség elnöke, Sugár András Spanyolországban tölti szabadságát. A napokban Sotograndéban járt, a Jason Flyod Golf Akadémián, ahol az ott tanuló ifjú magyar tehetséget, Nagy Zsombort látogatta meg.

A Magyar Golf Szövetség elnöke, Sugár András Spanyolországban tölti szabadságát. A napokban Sotograndéban járt, a Jason Flyod Golf Akadémián (www.ijgas.com), ahol az ott tanuló ifjú magyar tehetséget, Nagy Zsombort látogatta meg. Az akadémia tehetségei gyönyörű környezetben, szakemberek irányítása alatt kapnak komplex golfoktatást, szerzik meg az alapokat ahhoz, hogy sikeres profi játékosok lehessenek. A Hungarian Golf portál telefonon érte el a Szövetség elnökét, aki exkluzív beszámolót adott a látogatásról.

„Mielőtt még az Akadémián látottakról mesélnék, mindenképpen fontosnak tartom megemlíteni, hogy a kint tapasztaltak, és a magyar szövetségi kapitány, Damien MacPherson álmai teljes mértékben egybevágnak. Ahhoz, hogy a válogatott előreléphessen, javítani kell a játékosok fizikális állóképességén, a mentális felkészítésükön át, az erőnlétükön keresztül, az étkezésükig mindenen változtatni kell. Damien elképzeléseit a spanyolországi utam után megerősítve látom.

Ami a kint létemet illeti, nagyon kedvesen fogadtak, Jason Flyod tartott egy egyórás prezentációt, amiből akkora mértékű elkötelezettség, lelkesedés áradt, hogy abból csak tanulnunk lehet. A golf játék, de amit ott az akadémián csinálnak, az nem játékos. Korszerű, kemény, átgondolt munka folyik Sotograndéban, részekre bontva, elemezve, testre szabott feladatokkal, megfelelő kommunikációval és persze étrenddel. Ezek a gyerekek szeptember óta nem láttak golflabdát - csak a kirakatban. Kőkeményen edzenek, dolgoznak, és már alig várják, hogy a tavasz eljövetelével ismét golfpályára mehessenek. Zsombor is megerősített abban, hogy a kint létrehozott „angol iskola” sokkal keményebb, mint az amerikai. Minden diák fegyelmezett, elszánt, az oktatók minden utasítását betartja, követi. Tényleg élnek-halnak a golfért, fejlődésük érdekében nap, mint nap keményen edzenek, teljesítenek.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy a Jason Flyod Golf Akadémia szellemisége, irányelvei teljesen megegyeznek Damien MacPherson álmaival, elképzeléseivel, terveivel, hiszen ő is elkötelezett tagokat szeretne a válogatott soraiban tudni. Összhangban vagyunk, de nem dőlhetünk a székben hátra, a munka még csak most jön. Jó az irány itthon, elkötelezettség kell, hogy sikeresek lehessünk. Javasolnám, minél több magyar edző látogasson el az akadémiára, ha módjában áll.”

Sugár András beszámolója itt még nem ért véget, hiszen hazaérkezése után egy hosszabb lélegzetvételű beszélgetés során elemzi majd az odakinti élményeket, ami reményeink szerint hatással lesz a hazai junior válogatott elkövetkező időszakára is.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
3
6
8
9
10
12
Dátum : 2020-08-12
13
15
17
21
24
26
Dátum : 2020-08-26
27
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés