Az egészség az első

Egy nehezebb időszak lezárásaként Sárközi Richárd a mögötte álló hetekről, 2022-es golffal kapcsolatos terveiről és az ünnepi előkészületekről mesélt.

 

Hallottuk, hogy egy betegségségből lábadozol. Most hogy érzed magad?

Az elmúlt időszak egy igen nagy kihívás elé állított, hiszen én is elkaptam a koronavírust és három hétig tartott, mire meggyógyultam. Az elmúlt hetek egy részét a Váci Kórházban töltöttem, ahol az orvosok és az ápolók mindent megtettek azért, hogy a betegek gondos, első osztályú ellátásban részesüljenek. Innen is szeretném nekik megköszönni azt a sok figyelmet és gondoskodást, amit a kórházban töltött idő alatt kaptam. Le a kalappal az áldozatos munkájuk előtt! Időközben fiam, Ricsi is beteg lett, ő jelenleg otthon lábadozik. Szomorúan tapasztaltam, hogy egy-egy beteg állapota akár néhány napon belül is drámaian rosszabodhat. Egyik legkedvesebb barátomat, a volt nyílt magyar bajnok golfozó Kádár Attilát is nemrég veszítettem el. Mindenkinek azt javaslom, amint megjelennek nála a koronavírus tünetei, azonnal keressen fel egy orvost vagy kórházat.

 

Milyen tervekkel vágsz neki a téli időszaknak?

Miután teljesen felgyógyultam, szeretnék minél többet gyakorolni Ricsivel és összetartani a csapatot, amelynek tagjai hozzám járnak edzésre. Ezenkívül szeretnék egy két-három hétig tartó edzőtábort szervezni Cipruson vagy Spanyolországban februárban és márciusban.

 

Milyen tudásszintű játékosoknak szervezed az edzőtáborokat?

Kezdő és haladó szinte játszó golfozók jelentkezését egyaránt várom, de természetesen úgy próbálom összeállítani a menetrendet, hogy nagyjából hasonló tudású játékosok játszhassanak együtt.  

 

Hogyan töltitek a karácsonyi ünnepeket?

Lassan itt van az ünnepi időszak, amelyet családi körben, a gyerekeimmel - Ricsivel és Larával - szeretnék tölteni. A jövőben próbálok minél jobban odafigyelni az egészségemre, még akkor is, ha a járványhelyzet sok esetben nem várt nehézségekkel szembesíti az embert.

 

Fotó: TÁTRAI BÉLA / GOLF Magyar

 

  


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés