Fej fej mellett

A szenior női válogatott csapatkapitánya, Batta Krisztina, a szeptember 14. és 16. között megrendezett Szenior Bajnokságon szerzett benyomásairól mesélt.

 

Hogy érezte magát a bajnokságon és milyen út vezetett a bajnoki címig?

A Szenior Bajnokság egy igazán remek hangulatú verseny volt, nagyon jól éreztem magam! Ezúton szeretnék gratulálni a szervezőknek, illetve a bajnokságon sikeresen szereplő versenyzőknek! A három nap során nyújtott teljesítményem azt mutatja, eredményesen készültem a tornára. A sikerem elérésében nem kevés szerep jutott annak is, hogy a nyár folyamán - gyógymasszázs és fizioterápia segítségével - legyőztem korábbi csipősérüléseimet.

Ebben Cisco Escalante és remek csapata is komoly részt vállalt: a fizikai és mentális felkészülés során kiváló gyakorlatokat kaptam, a rehabilitáció és prevenció mesteri kombinálása révén a sérült területek és izmok a megfelelő ellátásban részesültek. Tavaly egy, idén három ütéssel lettem a teljes mezőny legjobbja, ami nagy megtiszteltetés a számomra. A verseny során méltó ellenfelekre találtam, hiszen Horvath Joe-val szinte végig fej fej mellett haladtunk. A kiváló partnerek hozzájárultak ahhoz, hogy a három nap élvezetes játékkal telt, ugyanakkor azzal is tisztában voltam, hogy a célom – a teljes mezőny legyőzése – elérése érdekében nagyon jól kell teljesítenem. 

 

Milyen kihívásokkal szembesült a verseny során?

A Birdland Golf Club pályája újjászületett, fantasztikus állapotban várta a versenyzőket. A greeneket sem találtam túl gyorsnak, egyedül a homokcsapdák viccelték meg a résztvevőket, a hibákat is itt követtem el. A másik nehézséget a kilences szakasznál hirtelen eleredő eső okozta, amely a koncentrációt veszélyeztette. A hibáktól eltekintve örömmel töltött el, hogy türelmesen és magabiztosan vittem végig a versenyt, ami meg is hozta gyümölcsét: az eredményhirdetést vastaps és gratuláció követte. 

 

Mi a következő lépés a szenior női válogatott életében?

Október 3. és 9. között kerül sor a Marisa Sgaravatti Trophy-ra, amely ebben az évben Prágában kerül megrendezésre. Az ötnapos tornán Dr. Kárpáti Szilvia megbízott csapatkapitány vezetésével a válogatott krémje, a hat legígéretesebb játékos vesz részt, köztük Dung Hoang Thu, Kovácsné Földesi Katalin, Vainio Győri-Molnár Mária, Nagy Réka és Agnes Probst. Szeptember 27-én a Pannonia Golf & Country Club pályáján sor kerül egy, a versenyt megelőző edzésre.

 

Fotó: Batta Krisztina / Facebook


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés