Nem hagyom, hogy bármi is kizökkentsen a játékból

Július 29. és augusztus 1. között, az Osztrák Nyílt Amatőr Bajnokságon négy hazai versenyző is elütőhöz állt a Colony Golf Club pályáján. Közülük Csányi Olivér jutott a legtovább, hiszen még a negyedik, döntőnapon is összemérhette tudását a többi európai golfjátékossal.

 

 

Milyen élményekkel gazdagodtál az Osztrák Nyílt Amatőr Bajnokságon?

Remekül éreztem magam és a játék is kitűnően ment! A második napon sajnos nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettem volna, a többi három napon nyújtott teljesítményemmel viszont elégedett voltam. A labdát jól ütöttem, és bár egy-két technikai hibát vétettem, a kevésbé szerencsés döntéseimet is viszonylag hamar korrigálni tudtam.

 

Hogyan készültél a megmérettetésre?

Nem volt módon sokat készülni, mert július 25-én, vasárnap értem haza a 43. Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságról, július 28-án, szerdán zajlott az Osztrák Open gyakorlónapja, és másnap már kezdődött is a bajnokság a Colony Golf Club pályáján. A két szabadnapból egyet pihenéssel töltöttem, hogy Ausztriában feltöltődve, frissen vethessem bele magam a küzdelembe.

 

Milyen kihívást jelentő pillanatokkal szembesültél a verseny négy napja során?

A második napon – külső körülményeknek köszönhetően – a hátsó kilencen elvesztettem a koncentrációmat és nem voltam képes a tőlem megszokott módon összpontosítani, ami természetesen kihatott az eredményeimre is: +6-os score-al zártam a napot. A jövőben még sokat kell dolgoznom azon, hogy ne hagyjam, bármi is kizökkentsen a játék során.

 

Milyennek találtad az osztrák és az Európa különböző tájairól összesereglett ellenfeleket?

A bajnokságon leginkább osztrákokkal játszottam, de ismertem egy két nemzetközi játékost is, akik igen tehetséges golfozók hírében állnak. Összességében elmondható, hogy az Osztrák Nyílt Amatőr Bajnokságon egy rendkívül erős mezőny játékosai mérték össze tudásukat. Hazánkat rajtam kívül Kovács Alex, Somogyi Bence és Stöllinger Viktor képviselte. A gyakorlónapot Somogyi Bencével játszottam, aki gyönyörűen teljesített. Egy-két rosszabbul sikerült szakasznak köszönhetően végül nem került be a második cut-ba, de igazán büszke lehet az eredményére! Stöllinger Viktor élete legjobb körét játszotta az utolsó napon, így ezúton is szeretnék gratulálni nagyszerű teljesítményéhez. Az izgalmas és tanulságos verseny lebonyolításával is maximálisan elégedett vagyok, a pálya kiváló állapotban, remekül felkészítve fogadta a résztvevőket.

 

Mi a következő versenyed?

Ez egy nagyon jó kérdés, amire egyelőre még nem tudok válaszolni. A versenynaptár szerint épp ma indulnék Csehországba, de az utóbbi hetekben annyi megmérettetésen szerepeltem, hogy mentálisan egy kicsit fáradtnak érzem magam. Mivel augusztusban hetekig nem leszek itthon, valószínűleg csak szeptemberben folytatódik a külföldi versenyzés.

 

Fotó: TÁTRAI BÉLA / GOLF Magyar

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés