Erős nyárra számít a szállodaipar

Védettségi igazolvány nélkül senkit nem fogadhatnak a szállodák, a törvények megszegése esetén 200 ezer és 3 millió forint közötti bírság és akár egyéves bezárás is sújthatja az adott egységet – nyilatkozta az RTL Klub Híradónak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

 

Flesch Tamás elmondta, pünkösdre már rengeteg foglalás futott be, a szervezet abban bízik, hogy a szállodák számára sikeres lehet az ünnep időszaka és a nyári szezon is.

 

A védettségi igazolvánnyal kapcsolatban azért merültek fel kérdések, mert a csatornához több panasz is befutott azzal, hogy bár a védettség megvan, az erről szóló igazolványt még nem küldték meg.

 

Flesch Tamás szerint ez viszonylag gyorsan pótolható, így bízik abban, hogy nem fog hosszútávú problémát jelenteni a helyzet. Mindazonáltal rögzítette, hogy a plasztikkártyát a személyi igazolvánnyal együtt le kell ellenőrizni a vendégek érkezésekor, kivételt pedig nem lehet tenni, így legnagyobb sajnálatukra sem tudják beengedni azokat, akik nem rendelkeznek a védettséget igazoló kártyával.

 

Van egy törvény, ami előírja, hogy mi az az egy dolog, amit el kell fogadjunk, és az tényleg a védettségi igazolvány maga, semmilyen más kivételt nem lehet tenni

– mondta.

 

Az érdekvédelmi képviselet elnöke hozzátette, a szállás lefoglalásához egyébként nincs szükség igazolásra, sok szálloda azonban előre értesíti a vendégeket arról, hogy az érkezés pillanatában be kell majd mutatni a védettségi igazolványt.

 

Forrás: Origo

Kép: Portfolio


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés