Tavaszi edzés Hencsén

 

Az áprilisi idő beköszöntével elindult az intenzív, egy héten át tartó edzőtábor a Hencse Golf Club meseszép természeti környezetben. Tóbiás Zsolt a Hungarian Golf Magazinnal osztotta meg a program részleteit. 

 

Hogyan alakulnak a női válogatott hétköznapjai?

Ezen a héten, hétfőtől péntekig zajlik edzőtáborunk a Hencse Golf Club pályáján. Sajnos nem mindenki tud jelen lenni a hét minden napján, de azért a válogatott nagy része eljön az órákra és szorgalmasan gyakorol. A napjaink úgy vannak felépítve, hogy reggeli után kimegyünk a pályára, és tíztől délig vagy tíztől egy óráig bemelegítést tartunk a range-en, amelynek egyik felében a rövidjátékot, a másikban a hosszújátékot gyakoroljuk. A mai napon például a puttolásra fókuszáltunk, azon belül is az irányolvasás, a célzás, a greenek sebességének megismerése, a helyes lendítési sík beállítása, a swing, a karlendítési irányok kerültek a középpontba. Megbeszéltük, kinek milyen hibái vannak, és azokat hogy lehet a legkönnyebben kijavítani, ezt követően egy tizennyolc szakaszos játék következett. A hét hátralévő napjaiban a rövidjáték- és hosszújáték-edzést, valamint a tizennyolc szakaszos játékot egy-egy mini-megmérettetés - például egy stroke play mínusz hendikep - is kiegészíti majd. 

 

Külföldi edzőtáborokra is sor kerül az idei szezonban?

Most, hogy beköszöntött a tavasz, a kellemes időjárás az itthoni edzést is lehetővé teszi. Reméljük, hamarosan eljön az az időszak, amikor már külföldre is lehet utazni, ugyanis a téli hónapokban szívesen tartanék egy hét napos edzőtábort, amely kiváló felkészülési lehetőséget nyújtana a következő szezonkezdésre.

 

Mely tanítványaira a legbüszkébb?

Ifj. Behán Attila a II. Winter Cup-on, junior kategóriában dobogós helyezést ért el. Ugyanezen a megmérettetésen Sántha Laura harmadik helyezést ért el a női mezőnyben - ez volt az első szövetségi verseny, amelyen részt vett.

 

Hogyan hatott a járványhelyzet a golfversenyekre? Mi változott a korábbi évekhez képest?

A bizonytalan helyzet miatt több klub versenynaptára még alakul, azonban meglepő módon a koronavírus-járvány pozitív hatással is van a hazai golf világára: a Budapest Highland Golf Clubban például most már annyi játékos van, hogy hétvégén szinte már lehetetlen tee time-ot kapni, tíz percenként négy fős flightok mennek ki. Az emberek végre szabad levegőn, kellemes társaságban kapcsolódhatnak ki, a pandémia hatására pedig egyre többen kezdtek golfozni.

 

Kép: Tóbiás Zsolt


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés