Rangadó a Bakony fővárosában

 

A Forest-Hills fogadja a ranglistásokat vasárnap

Nagy az izgalom a zirci club háza táján, mivel a hétvégén érkezik az első ranglista verseny a bakonyi fővárosba. Az élmezőny mellett a helyi tagság is nagy számban képviselteti magát. Sokaknak ez lesz az első próbatétele ilyen rangos versenyen, ezért mindenki készül, játékosok és a Forest-Hills Club is egyaránt. Ezidáig 78 fő nevezett, amiből 25 Forest-Hills Clubtag, így elmondható, hogy a tagság próbálja kihasználni a hazai pálya előnyeit. Csizmadia Ákos beharangozója: 

 

 

A szezonkezdésről, és a hazai rendezésű ranglista versenyről kérdeztem Furda Rolandot, a múlt heti Kulcs-Soft Kupa nettó győztesét, akivel szerencsém volt közösen végig tréningezni a téli felkészülést.

 

Gyümölcsözni látszik a befektetett energia, amit az offseason alatt a golfba invesztáltál. A felkészülés alatt gondoltál arra, hogy az év első versenyén egyből sikerül a nettó kategóriában a dobogó legfelső fokára állnod?

Ha őszinte akarok lenni, a célom a 90 alatti eredmény megjátszása volt. Sajnos menet közben becsúszott pár hiba, de most 94 ütés is elég volt a szombati győzelemhez. Úgy érzem a játékomban van még tartalék bőven, ezt próbálom kihasználni a következő versenyeken.

 

Mi volt szerinted a legfontosabb adalék a sikeres szezonrajthoz?

Szerencsére egész télen lehetőségem volt indoorban gyakorolni. Ahogy engedte az idő, Hideg Danival elkezdtük a kinti közös edzéseket, amihez a téli gyakorlás nagyon jó alapot teremtett. Az ütéseim távolsága sokat javult, de a pontosságot még javítanom kell annak érdekében, hogy elérjem az idényre kitűzött céljaimat.

 

Milyen elvárásokat támasztasz magaddal szemben a hazai ranglista verseny kapcsán?

Elsősorban szeretném jól érezni magam a pályán, és ha ez magával hozza a 90 alatti ütésszámot, én leszek a legboldogabb az indulók között. Az összetett eredmény most mellékes lesz ezen a versenyen.

 

Hogyan készülsz a következő nagy megmérettetésre?

A jelenlegi rossz időjárás miatt a héten úgy néz ki csak indoorban tudok gyakorolni. De ha az idő engedi, azonnal megyek ki a pályára, és Danival átbeszéljük a vasárnapi feladatokat.

 

Roland felkészítője, és trénere az idén Zircre visszatérő Hideg Dani. Kíváncsi voltam, Ő hogy látja tanítványa munkáját, és milyen érzésekkel készül a hétvégére?

Hideg_Dani_Club-Manager_02.jpg

 

Pénteken beszéltünk a Kulcs-Soft kupa előtt, akkor azt mondtad, Roland meg tudja nyerni a nettó kategóriát. (Igazad lett! ? ) Milyen volt a közös felkészülés, és mire fektettétek a legnagyobb hangsúlyt a tréningek alkalmával?

A legfontosabb feladat az approach játék fejlesztése volt. Nagyon kevés idő állt rendelkezésünkre az új ütésforma begyakorlására, de Roland kiemelkedő szorgalommal végezte el a gyakorló feladatokat, aminek láthatóan meglett az eredménye.

 

Ha az szezon egészét nézzük, milyen feladatok állnak előttetek?

A következő lépés a helyes pályastratégia felépítése. Az alapok ehhez már megvannak. Emellett a swing tökéletesítése is kellő energiát kell fordítanunk.

 

Idén újra a Forest-Hills-en dolgozol, mint Club-Manager. Hogyan fogadtak a klubnál, és milyen terveid vannak erre az évre?

Nagyon pozitív volt a fogadtatás, szinte baráti kapcsolatban vagyok a klubtagokkal, ami megkönnyítette a beilleszkedést. Legfontosabb tervem, hogy minden ide látogató jól érezze magát, sikeres versenyeket tudjunk lebonyolítani. Én pedig szeretnék olyan elégedett lenni, mint 2015-ben, amikor először itt dolgozhattam a Forest-Hills-en. Terveim között szerepel, hogy a klubversenyeket megszínezzünk kiegészítő játékokkal is. Gondolok itt pl. a Birdie-pool játékra, és a miniversenyekre (chip and putt, nearst/longest játékok a rangen) megkönnyítve ezzel az eredményhirdetés előtti várakozást, és fokozva a jókedvet a díjátadóra.

 

Hogy halad a ranglista verseny előkészítése? Mire számíthatnak a játékosok vasárnap?

A lehetőségekhez képest tökéletes minőségű pályával, és gyors greenekkel készülünk vasárnapra. Itt lesz a Kolbice food truck is, akik minőségi étkezést biztosítanak a beérkező játékosoknak.

 

 

A verseny vasárnap reggel 8:30-kor kezdődik a tervek szerint 4 fős flightokkal, folyamatos indítással, délelőtti és délutáni körrel. Az MGSZ versenybírói mellett forecaddie-k segítik a játékosokat a pályán, így tényleg egy profi, és rangos eseménynek adhat otthont a Forest-Hills Golf Club.

Nevezni egészen szombat délig lehet a Golfigo alkalmazásban…

 

Fotók: Kállay Tamás


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés