Élen a tanulásban, élen a sportban

 

Ifj. Behán Attila már szorgalmasan készül érettségi vizsgájára, emellett pedig a golf is jelentős szerepet játszik életében. A Hungarian Golf Magazinnak hosszú távú terveiről, a tanulás és a sport egyensúlyáról mesélt. 

 

Hogyan alakult a téli időszak, hogyan készültél az idei szezonra?

Másodéves gimnazista vagyok, és hamarosan leteszem a standard angol érettségit, amelyre szorgalmasan tanulok. Természetesen kedves hobbimról, a golfról sem feledkeztem meg. A Junior U18-as kategóriában játszom, de idén a májusi-júniusi időszakban várhatóan csak a vizsgákra tudok majd összpontosítani.

 

Milyen versenyeken szeretnél indulni és hogyan készülsz az idei szezonra?

A május közepéig lezajló szövetségi versenyeken mindenképpen elindulok, sőt, lehet, hogy néhány klubversenyen is részt veszek. A téli időszak a felkészülés jegyében telt, edzőm Tóbiás Zsolt segítségével egy dubaji edzőtáborban csiszolhattam a tudásom. Mivel számomra az iskola az elsődleges, annyit gyakorolhatok, amennyit a tanulmányaim engednek. Heti két edzésem van, ritkán egy harmadikat is bele tudok sűríteni. Április 2. és 3. között került sor az első szövetségi versenyre, a Winter Cupra, amelyen U18-as kategóriában indultam. Ahhoz képest, hogy mennyi időt és energiát tudtam a gyakorlásra fordítani, úgy érzem, tisztességesen felkészültem és remek formában vagyok. Célom, hogy egy picit javítsak a kilenc és feles hendikepemen, de május közepétől június közepéig sem az edzéseken, sem a versenyeken nem fogok tudni részt venni.

 

Tudod már, hol folytatod a tanulmányaidat?

Repülő- és űrmérnök szeretnék lenni, a szakma megnevezése angolul aerospace engineer. Ha a tanulmányaim megkezdéséig nem indul ilyen szak a magyar egyetemeken, egy külföldi, lehetőleg európai egyetemen szeretnék tovább tanulni.

 

Az egyetemi éveid alatt is szeretnél a golffal foglalkozni?

Hobbiszinten mindenképpen, de profi álmaim nincsenek. Külföldi versenyekre is szívesen beneveznék, de a hendikepem miatt csak korlátozott számú nemzetközi megmérettetésen indulhatok. Tavaly már voltak konkrét elképzeléseim a külföldi versenyzést illetően, de a pandémia keresztül húzta a számításaimat. Hazánkban a golf helyzete annyiban szerencsésebb, hogy míg külföldön zárva vannak a pályák, itthon - bizonyos óvintézkedések betartásával - több pályán is lehet játszani. Nagyon örülök, hogy minden hétvégén a szabadban, a friss levegőn gyakorolhatom azt a sportot, amely közel áll a szívemhez!

 

Kép: Ifj. Behán Attila Facebook-oldala 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés