Egy darabka Skócia Máriavölgyön

 

Hideg Jánosnak sűrű hétvégéje volt: előbb részt vett a Pannónia Golf & Country Clubban megrendezett II. Winter Cupon, ezt követően pedig Tatán a Húsvét Kupán szerepelt, melynek férfi mezőnyében a második helyezést sikerült megszereznie.

 

Az április első hétvégéjén lezajlott II. Winter Cup szenior férfi kategóriájában tizenharmadik, a Húsvét Kupán második helyezést ért el. Gratulálunk ehhez a szép eredményhez!

A hétvégi cudar időjárási körülmények nem igazán kedveztek a játéknak. A Máriavölgyben megrendezett verseny első napján nem játszottam jól, de szerencsém volt. A heves széllel dacolva harmincnégyet puttoltam, a játékom mégsem volt sikeres, rosszul ütöttem a labdát. A második napon kiválóan játszottam, a kilencvenből negyvennégyet puttoltam. A képeken látható, hogy tetőtől talpig begombolkozva játszottam, hogy védekezzek a szél ellen, mert ha a fülembe fúj, könnyen elveszítem az egyensúlyomat.

 

Hogyan értékelné a Húsvét Kupán nyújtott teljesítményét?

Úgy érzem, még bennem maradt négy-öt ütés (amelynek során regularból fent voltam és hármat puttoltam), ennek ellenére kellemes élményekkel távoztam a Tatán lezajlott versenyről, amelyen +8-as eredményt értem el. A Pannonia Golf Club pályáján az Old Lake greenjei lassabbak voltak, és ennek köszönhetően a Húsvét Kupán szebb teljesítményt nyújtottam, mint a Winter Cup-on. Tatán a tizennyolc szakaszból tizenháromszor-tizennégyszer regular voltam és csak a puttokon múlt, hogy valóban jó eredmény szülessen a végén.

 

Kik voltak a flighttársai a hétvégi versenyeken?

A Húsvét Kupán Törőcsik Attila és Pethő Zsolt társaságában játszottam. A II. Winter Cup során az első napon Hatvári Árpáddal, a második napon két junior versenyzővel, ifj. Behán Attilával és Jackson Thomasszal mértem össze tudásomat.

 

Végezetül meséljen egy kicsit fia, Hideg Ádám idei terveiről.

A kisebbik fiam egy kihívásokkal teli év előtt áll, hiszen idén érettségizik egy spanyol-magyar kéttannyelvű gimnáziumban, majd egyetemi felvételi vizsgát tesz. Ennél fogva - bár a Húsvét Kupán részt vett - az idei évben nem a golf játssza a főszerepet az életében. A diákok életét és a tanulást jelentősen nehezíti, hogy digitálisan zajlik az oktatás. Ádámnak spanyol nyelven is le kell érettségiznie az egyes tárgyakból, ezt követően pedig az ELTE-n, kémia alapszakon szeretné folytatni a tanulmányait.

 

Kép: Hideg János

 

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés