Ilyen egy kontinenseken átívelő szerelem története

 

Befejeződött a Szűcs Dóra rendezésében készülő Budapest, ahol a szerelem kezdődik címmel készülő magyar-vietnámi koprodukció hazai forgatása. A Nari Nguyen, Koltai-Nagy Balázs, Sütő András és Dzhuliya Lam főszereplésével készülő, évtizedeken, országokon és kontinenseken átívelő romantikus film két idősíkon, részben a hetvenes évek Budapestjén meséli el egy napjainkban történő szerelem kibontakozását és egy 1974-ben szövődő tragikus románc történetét.

 

A fiatal Song Ha egy régi családi rejtély kinyomozására érkezik Vietnámból Budapestre, ahol Viktor személyében lelkes segítőre talál. A szálak a szocialista világba és a háború sújtotta Vietnám életébe vezetnek vissza, amikor vietnámi egyetemisták tanultak Magyarországon a két ország szoros barátságának köszönhetően.

 

A 25 napos magyarországi forgatást követően, melyről az alkotók mesélnek az alább látható videóban, Hanoiban és a fővároshoz közel eső hegyvidéken forgat hamarosan tovább a nemzetközi stáb, amint a járványhelyzet lehetővé teszi. A Nemzeti Filmintézet 298,9 millió forintos támogatásával készülő Budapest, ahol a szerelem kezdődik előreláthatóan 2022-ben lesz látható.

 

Forrás: 24.hu

Kép: Film.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés