Színes a versenynaptár

 

Batta Krisztinát, a senior női válogatott kapitányát kérdeztük, aki a hétvégi II. Winter Cupon a női kategória második legjobb eredményét érte el. Beszélgetésónk során kitértünk a válogatott első edzésére, az idei tervekre is. 

 

Nemrég lezajlott a női válogatott első tavaszi edzése. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott a válogatott?

A téli időszakot lezártuk és megkezdődtek a tavaszi edzések, amelyek közül az elsőt a Pannonia Golf Clubban tartottuk. Az idén változtattunk az eddig alkalmazott formán, mostantól nem egy helyen, hanem különböző pályákon lesznek az edzések. Mivel igen színes a versenynaptárunk, a játékosaink így lehetőséget kapnak, hogy más pályákon is tudjanak gyakorolni, pályastratégiát felépíteni, nem szólva arról, hogy a változatos helyszínekkel a vidékről érkező golfozóinknak is kedvezünk. A 2021-es szezon első edzésén nyolcan vettünk részt, ami annak tudható be, hogy több játékos a járvány miatt lázasan feküdt otthon, vagy éppen valamelyik hozzátartozóját ápolta.

 

Milyen változások várhatóak 2021-ben?

Az idei év egyik fontos célkitűzése, hogy a 22 fős keretet lecsökkentsük egy olyan 10-12 fős kemény magra, amely kizárólag fejlődni képes, hosszú távú célokkal rendelkező, motivált és megbízható tagokból áll. Idén már sokkal komolyabban vesszük a részvételt, tehát ténylegesen az a célunk, hogy a válogatott csapathoz való tartozás egy presztízskérdés legyen. Szeretném, ha az edzéseinket csak a golffal komolyan foglalkozni szándékozó játékosok látogatnák, ez a sport ugyanis nem az unaloműzésről szól. Számunkra fontos, hogy eredményesen játszunk, hiszen a Magyar Senior Golfozók Társaságának támogatása is ezen múlik. Elhivatottan küzdünk azért, hogy minél jobban szerepeljen a női válogatott és úgy érzem, a megfelelő úton haladunk: a hölgyek kiválóan teljesítenek, hiszen az elmúlt két évben végre elhitték, hogy ötven felett nem áll meg az élet, sőt, egyre többet fejlődhetnek. Közkívánatra egy újdonsággal is készültünk: április 12-én Tóbiás Zsolt vezetésével szeretnénk egy edzőtábort tartani.

A pandémia azonban átírta a terveinket; a Greenfield szálloda nem nyit ki, ezért helyszínt kellett változtatnunk. Hencse fog otthont adni az öt napos felkészülésnek, a szállásunk pedig Kaposváron a Kapos Hotelben lesz. Egyben szeretnénk megköszönni, hogy Bánhidy Judit Hencséről és Franz Maier a Kapos Hotel tulajdonosaként igen nagyvonalúan támogatja a szenior női válogatottat. Nélkülük nehéz lett volna ezt utolsó pillanatban megvalósítani! Az előzetes jelentkezések alapján tizenkét-tizennégy fő részvételére számítok. Az elmúlt időszak tapasztalata azt mutatja, egyre többen szeretnének a női válogatotthoz tartozni, sőt, már olyan jelentkezőnk is akadt, aki még nem töltötte be az ötvenedik életévét. Ez a megnövekedett érdeklődés valószínűleg a válogatott sorozatos eredményes szerepléseinek köszönhető. A csapat tagjai folyamatosan azért küzdenek, hogy a legjobbak közé tartozzanak és ez a törekvés meg is hozza a gyümölcsét.

 

Említene néhány versenyt, amely kiemelten fontos a válogatott számára?

Idén is nagy hangsúlyt helyezünk a szenior versenyekre. Mivel a ranglistaversenyek kiírása némileg megváltozott, várhatóan többen indulnak majd más korosztály megmérettetésein is, amely nagy örömmel tölt el. A tavaly Cipruson megrendezett Winter Cup-on több játékosunk is indult, ez a bajnokság idén is fontos szerepet játszik a válogatott életében. A Magyar Kupán és a Magyar Bajnokságon szeretnék indulni, illetve még várjuk a Match Play Bajnokság idei kiírását, hiszen az egy olyan verseny, ahol tavaly már megtripláztuk a női résztvevők számát. Ez a megmérettetés abban is segít, hogy a hölgyek fel tudjanak készülni a nemzetközi bajnokságokra, ugyanis az Europa Bajnokság versenyformája is match play.

 

Nemrég bevezetésre került a GOLFiGO golfügyviteli rendszer. Mennyiben könnyíti meg az új adatbázis a válogatott munkáját?

Számunkra az új rendszer bevezetése annyiban jelent segítséget, hogy ha könnyebben kezelhető, felhasználóbarát és több információt tartalmaz, az a játékosaink életét is megkönnyíti. Reméljük, a GOLFiGO segíteni fogja a hazai golf megújulását és hozzáad majd annak profizmusához.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés