Könnyed győzelemmel sikerült az andorrai visszavágás

Hozta a kötelezőt a magyar labdarúgó-válogatott, amely harmadik világbajnoki selejtezőjén 4-1-re verte Andorrát az I csoportban.

Egy San Marino elleni, egy héten belül a harmadik mérkőzésre biztosan nagyon nehéz ráhangolódni, főleg akkor, ha a csapatból kulcsemberek hiányoznak – ezt érezhettük az első félidő láttán.

Marco Rossi szövetségi kapitány igazából visszatért a lengyelek elleni alapcsapathoz, annyi különbséggel, hogy a Bundesliga-légiósok közül Gulácsi Péterre, Willi Orbánra és Sallai Rolandra nem számíthatott.

Az is kiderült, hogy Andorra jóval képzettebb és ügyesebb játékosokból állt, mint a vasárnapi ellenfél, így aztán a szervezettebb védekezés sok gondot okozott. Ehhez hozzájárul a kőkemény, olykor durva játékuk is, ennek áldozata lett Kalmár Zsolt, akit a 29. percben le is kellett cserélni.

Hiába a 70 százalékos labdabirtoklás, ha mindössze ötször próbáltunk kapura lőni, szerencsére a legjobbkor lankadt a hazai figyelem, és az első félidő hosszabbításában Fiola Attila szép fejessel megszerezte a vezetést (0-1).

Szünet után gyorsan jött a második gól: ismét Nikolics Nemanja hozta kihagyhatatlan helyzetbe társát, ezúttal Gazdag Dánielt, aki szép gólt fejelt (0-2).

Aztán az 58. percben Kleinheisler László is kihasználta a ziccerét (0-3).

A lassan csordogáló meccs a hajrára pörgött fel kicsit. Előbb a 90. percben Varga Roland gyönyörű szabadrúgása a bal kapufáról kipattant, Nego Loic jókor érkezett (0-4).

Aztán egy kósza ellentámadás során a labda Hangya Szilveszter kezére pattant, a tizenegyest Pujol a kapu közepébe lőtte (1-4).

A magyar csapat így három mérkőzés után 7 ponttal a csoport 2. helyén áll.

Forrás: Rangadó

Kép: Promotions.hu

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés