Torna: Mayer Gréta három aranyat is nyert az ifi szerenkénti ob-n

 

A DKSE és a KSI leány tornászai dominálták az ifjúsági szerenkénti országos bajnokságot.

 

Szombaton rendezték Budapesten az ifjúsági leány tornászok szerenkénti magyar bajnokságát. Számos kiváló teljesítmény született, de közülük is érdemes kiemelni a dunaújvárosi 14 éves Mayer Grétát, aki három számban is az élen végzett. Az ifjúsági Eb-ezüstérmes Mayer nyerte az ugrás és a talaj számát is, továbbá holtversenyben elsőként zárt gerendán is. A másik DKSE kiválóság Makai Lili pedig korláton és gerendán győzedelmeskedett.

A leány utánpótlásszakág szakmai igazgatóját, Jordanov Zoltánt kértük, hogy értékelje a hétvégén történteket.

„A pandémiás körülményekhez képest zökkenőmentesen lezajlott a hétvégi verseny. Kiváló gyakorlatok és eredmények születtek. A dunaújvárosi KSE és a KSI tornászai szinte az összes érmet elvitték – kezdte az Utánpótlássportnak a szakember. – Külön felhívnám a figyelmet a gerendán történt rendkívül kiélezett viadalra. Magas színvonalú gyakorlatokat láthattunk. Hét versenyző is négy tized ponton belül zárt a győzteshez képest. Holtverseny alakult több pozícióban is. Kifejezetten biztató, hogy ez a generáció ilyen jól teljesít ezen a szeren. A gerenda többnyire a sorsdöntő szer, ahol el lehet bukni, vagy meg lehet nyerni az adott esemény összetett küzdelmeit.”

 

A gerenda mellett talajon is hasonlóan nívós mezőny gyűlt össze Jordanov szerint.

„A talajgyakorlatok esetén szintén nagyszerű produkciókat nyújtottak a lányok. Eredeti koreográfiákat mutattak be, remek akrobatikai elemekkel megspékelve. Összességében remekül szerepeltek a fiatalok.”

 

Az ifjúsági megmérettetés mellett a felnőttek számára is hétvégén rendezték a szerenkénti ob-t. A tavalyi évben még utánpótláskorúnak számító 2005-ös születésű Szilágyi Nikolett (UTE) kitűnően teljesített a „nagyok” között, mi több két érmet is begyűjtött. A közel egy éve nem versenyző Szilágyi ezüstérmet szerzett gerendán, míg bronzérmet érő gyakorlatot mutatott be talajon.

Forrás és kép: Nemzeti Sport


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés