Andorra ötös vereségsorozattal a háta mögött vár minket

A San Marinót 3-0-ra legyőző magyar labdarúgó-válogatott szerdán Andorrában lép pályára, ez lesz a két csapat ötödik egymás elleni meccse.

 

Kilenc éve a világbajnoki selejtezősorozat nyitányán Juhász Roland, Gera Zoltán, a jelenleg csapatkapitány Szalai Ádám, valamint Priskin Tamás és Koman Vladimir góljával 5-0-ra győzött az akkor Egervári Sándor által irányított válogatott.

 

Egy esztendővel később a sorozat zárásakor – Csábi József egyetlen szövetségi kapitányi meccsén – kétgólos siker született a most is kerettag Nikolics Nemanja találatával és egy öngóllal.

 

Az előző világbajnoki kvalifikációs sorozatban előbb hazai pályán 4-0-ra győztek a magyarok – Szalai akkor is eredményes volt –, aztán 2017 júniusában kínos, egygólos vereséget szenvedett a német Bernd Storck irányította együttes. A pireneusi miniállam csapata 13 év után gyűjtötte be a három pontot tétmérkőzésen.

 

Andorra a mostani selejtezősorozatban előbb hazai pályán 1-0-ra kapott ki Albániától, majd idegenben 3-0-ra a lengyelektől. Andorra utolsó öt tétmeccsét egyaránt elvesztette (1-19 volt a gólkülönbsége ezeken), de az előző Nemzetek Ligája-sorozatban Málta és Lettország ellen is volt egy-egy döntetlenje.

 

Az andorrai-magyar vb-selejtező szerdán 20.45-kor kezdődik Andorra La Vellában.

 

Forrás: 24.hu

Kép: Still En Route


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés